Hlavní obsah

Souček svlékne našeho brankáře a gól platí! Fanoušci Arsenalu zuří po vyřazení z Carabao Cupu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jméno kapitána české fotbalové reprezentace letí od středečního večera sociálními sítěmi v Anglii. Fanoušci Arsenalu nemůžou vydýchat vyřazení z Carabao Cupu od West Hamu (1:3) a dávají ho částečně za vinu rozhodčím. Rozčilují se, že arbitři přehlédli faul Tomáše Součka na brankáře Aarona Ramsdalea před prvním inkasovaným gólem.

Foto: Paul Childs, Reuters

Kai Havertz v akci proti Tomáši Součkovi a Jarrodovi Bowenovi v zápase Carabao Cupu West Ham-Arsenal.

Článek

„Ramsdale byl bezostyšně faulován Součkem a rozhodčí nic. Naprosto skandální,“ napsal na Facebooku fanoušek Harry. V podobném duchu se nesou stovky dalších příspěvků příznivců Gunners.

Jejich zloba je zřejmě oprávněná. V 16. minutě, za bezbrankového stavu, zahrával Jarrod Bowen rohový kop. Z televizních záběrů je patrné, že už ve chvíli, kdy se míč snášel do malého vápna, kde ho následně nešťastně hlavou do vlastní sítě poslal obránce Ben White, držel Souček za dres Ramsdalea. Domácí gólman se k centru nedostal, se Součkem se svalili na zem.

Naštvaný Ramsdale vzápětí protestoval u rozhodčího Simona Hoopera, že byl faulován. Vzhledem k tomu, že zápasy Carabao Cupu pokrývá VAR až od semifinále, byly jeho prosby ignorovány.

„Souček drží Ramsdaleův dres při zahrávání rohu. Dokonce ho drží i ve chvíli, kdy se míč dostal do sítě. Jak to, proboha, nemohli nevidět hlavní ani pomezní rozhodčí? Sudí jsou bez VAR neschopní,“ stojí na účtu Rory Talks Football na síti X. Autor pod text umístil fotku, kterou dokládá Součkovo provinění.

„Je úžasné, že když se Ben White dotkl ruky soupeřova brankáře, gól byl zrušen. Ale když soupeř svlékne Ramsdalea, branka platí,“ zlobí se další fanoušek Arsenalu, který poukazuje na únorový duel s Leicesterem, v němž rozhodčí neuznali Arsenalu gól po souboji Whitea s brankářem Dannym Wardem.

Nicméně arbitři branku West Hamu uznali, domácí tým nakonec dokráčel k zaslouženému postupu do čtvrtfinále Carabao Cupu. Arsenal se zmohl na snížení až v závěru nastavení. Dlouholetá opora Kladivářů, záložník Declain Rice, který v létě přestoupil do Arsenalu za 105 milionů liber (téměř 3 miliardy korun), tak zažil hořký návrat na London Stadium. Když se 24letý anglický reprezentant během druhého poločasu rozcvičoval, fanoušci West Hamu si na něm smlsli. „Měl jsi podepsat smlouvu s velkým klubem,“ skandovali posměšně na Riceho.

Do zápasu nastoupil v 57. minutě, kdy Arsenal prohrával 0:2. Zvrátit výsledek proti bývalému klubu se mu nepovedlo, Arsenal překvapivě skončil už v osmifinále. „Vyřazení jde za mnou, za hru a výsledky je zodpovědný vždycky trenér. Chtěli jsme hrát úplně jinak, nebyli jsme schopni se dostat do zápasu,“ sypal si popel na hlavu trenér Gunners Mikel Arteta.

To kouč West Hamu David Moyes byl pochopitelně po utkání v odlišném rozpoložení. Ovšem triumf nad favoritem nikterak nepřeceňuje. „Ano, výhry si cením. Ale… Možná se z nás stává dobrý pohárový tým. Jenže já chci, abychom byli dobrým týmem i v anglické lize, kde to není úplně ono. Vyhráli jsme pouze proti Arsenalu, za to trofeje nedostáváme,“ prohlásil Moyes.

Reklama