Hlavní obsah

Spanilé oslavy City! Alkohol i hráči do půli těla. Za tři dny jsem snad nespal, říká šoumen

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fotbalisté Manchesteru City si se vší parádou vychutnávají oslavy historického treblu, které se v předchozích dnech přesunuly z dějiště finále Ligy mistrů Istanbulu přímo do Manchesteru, kde pokračovala jízda otevřeným autobusem. Pro některé z hráčů to přitom bylo pouhé pokračování oslav z předchozích dnů. Například Jack Grealish byl kvůli nedostatku spánku ve značně unaveném stavu. Další hráči slavili do půli těla, trenér Pep Guardiola si naopak jedinečné okamžiky vychutnával s doutníkem v ruce.

Fotbalisté Manchesteru City divoce slavili historický trebleVideo: sntv

 
Článek
Fotogalerie

Manchester City po sobotním úspěšném finále Ligy mistrů proti Interu Milán poprvé v historii získal během jedné sezony tři trofeje a zařadil se tak mezi desítku týmů, které završily legendární „Treble". A tento úspěch pochopitelně nemohl zůstat bez oslav, což si někteří z hráčů vzali k srdci až příliš a oslavnou pouť zahájili již o několik hodin později. Letěli totiž na španělskou Ibizu, kde si v drahém hotelu pronajali celé patro a následně protančili hodiny v klubu Pacha. A to byl pouhý začátek akce...

Následující den totiž hráče čekal odlet směr Manchester, kde probíhala autobusová tour centrem města, které podle dostupných informací přihlíželo na plánované trase až 200 tisíc nadšených příznivců Citizens. Nevadilo jim ani zpoždění celé akce z důvodu hustého deště, čirá radost byla zkrátka silnější.

Hráči i fanoušci zpívali a tancovali, okolím se linul modrý tým symbolizující klubovou barvu. Pochopitelně došlo i ke zvednutí tří pohárů pro vítěze Champions League, Premier League a FA Cupu, o což se postarala trojice hráčů Ilkay Gündogan, Kevin De Bruyne a Kyle Walker.

Navíc se ukázalo, že nedávný „dýchánek" na Ibize poznamenal především Jacka Grealishe, který přesto v sobě našel zbytky sil a proměnil se do role jednoho z největších šoumenů celé akce. „Nemyslím si, že jsem vůbec spal. Za posledních 24 hodin jsem zažil nejlepší den a noc," prozradil u mikrofonu šikovný křídelník, který po divokých večírcích mohl sotva mluvit. Zároveň dodal, že byl od klubového hrdinství v Istanbulu snad 72 hodin bez spánku.

Činil se také norský klenot v týmu Erling Haaland, který rovněž do půli těla řádil před fanoušky a jedinečné chvíle několikrát oslavil s lahví alkoholu v ruce. A ty, které zrovna nepil, úspěšně lil na své spoluhráče. Trenér Pep Guardiola byl pro změnu viděn s doutníkem v ruce, kterému zdárně sekundovalo šampaňské za mimořádně náročnou sezonu.

„Nejlepší oslavy jsou právě v takovém dešti, jinak by to nebyl Manchester. Nechceme sluníčko. Takhle je to dokonalé, protože jsme na déšť zvyklí," jásal španělský stratég, který treble oslavil už v sezoně 2008/09 s Barcelonou. Nyní se tak stal jediným koučem, který v kariéře na tuto metu dosáhl dvakrát.

Málem došlo i k nehodě. Brazilský brankář Ederson při manipulaci s konfetou zacházel natolik nešikovně, že trefil vedle sedícího spoluhráče Sergia Gómeze. Nakonec se nic závažného nestalo a oba hráči vzali situaci s úsměvem.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.