Hlavní obsah

Manchester City - Manchester Utd. 0:2Spanilou jízdu Citizens ukončil městský rival! Trápení Reds nebere konce

Aktualizováno

Vítězná série fotbalistů Manchesteru City se zastavila na 21 zápasech. Lídr anglické ligy prohrál v 27. kole na svém hřišti v derby s United 0:2 a jeho náskok na městského rivala se snížil na 11 bodů. Fotbalisté Liverpoolu prohráli v Premier League šesté domácí utkání v řadě, navíc popáté neskórovali. Obhájci titulu nestačili na zachraňující se Fulham, kterému podlehli 0:1. Harry Kane si připsal dva góly a dvě asistence při výhře Tottenhamu 4:1 nad Crystal Palace, dvakrát se trefil i Gareth Bale.

Foto: Laurence Griffiths, Reuters

Bruno Fernandes z Manchesteru United slaví gól v derby.

Článek
Fotogalerie

Šlágr na stadionu Etihad začal pro domácí City nešťastně. Už po pár vteřinách hry fauloval ve vápně Gabriel Jesus unikajícího Anthonyho Martiala a sudí nařídil pokutový kop. Penaltu proměnil spolehlivý exekutor Bruno Fernandes, který s 16 trefami ztrácí už jen jednu branku na nejlepšího ligového střelce Muhammada Salaha z Liverpoolu.

Druhý gól přidal po změně stran nenápadnou křížnou střelou obránce Luke Shaw a Citizens už se na odpověď nezmohli. Přišli tak o šňůru 28 zápasů bez soutěžní porážky, naposledy podlehli v listopadu 0:2 Tottenhamu.

Trenér Rudých ďáblů Ole Gunnar Solskjaer se stal prvním trenérem v klubové historii, který vyhrál na lavičce United první tři manchesterská derby na hřišti soupeře. Je navíc jediným koučem, který se utkal s protějškem Pepem Guardiolou alespoň ve třech zápasech a má s ním kladnou bilanci (čtyři výhry, tři porážky).

Poprvé od sezony 1953/54...

Liverpool se na svém stadionu Anfield nadále trápí, naposledy na něm v lize vyhrál 16. prosince proti Tottenhamu. Další porážku Reds připravil jedinou brankou utkání krátce před poločasovou pauzou Mario Lemina. Nejblíže vyrovnání byl po změně stran střídající Sadio Mané, který trefil tyč.

Úřadující šampioni prohráli doma šesté ligové utkání v sezoně, což se klubu stalo naposledy v sezoně 1953/54. Liverpool se propadl až na osmé místo tabulky.

Na šestou pozici poskočil Tottenham a za výhru v londýnském derby nad Crystal Palace vděčí svým největším hvězdám. Bale dvěma trefami vylepšil svou střeleckou bilanci na pět gólů z posledních čtyř utkání. Na obě branky mu přihrál Kane, který navíc přidal výstavní trefu placírkou ze střední vzdálenosti a definitivní pojistku po změně stran. Kapitán "Kohoutů" dal v aktuální sezoně ve všech soutěžích 24 branek a přidal 16 asistencí, což z něj dělá nejproduktivnějšího hráče Premier League.

Anglická fotbalová liga - 27. kolo:
West Bromwich - Newcastle 0:0
Liverpool - Fulham 0:1 (45. Lemina)
Manchester City - Manchester United 0:2 (2. Fernandes z pen., 50. Shaw)
Tottenham - Crystal Palace 4:1 (25. a 49. Bale, 52. a 76. Kane - 45.+1 Benteke).

Reklama

Související témata: