Hlavní obsah

Starý dobrý West Ham! Šampaňské otvírat nebudu, je to jen začátek, uvedl kouč Moyes

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kámen, který mu spadl ze srdce, byl pořádně velký. Ale nejen kouči Davidu Moyesovi, nýbrž celému fotbalovému West Hamu United včetně fanoušků. Po pohádkové uplynulé sezoně, v níž Kladiváři váleli a útočili na Ligu mistrů, se v této sezoně trápili a propadli se až k sestupovému pásmu. V sobotu odpoledne však zažehli motory, v duelu anglické Premier League smetli 4:0 Nottingham Forest a dali vzpomenout na loňskou fazonu.

Foto: Paul Childs, Reuters

Fotbalisté West Hamu United Declan Rice, Tomáš Souček a Danny Ings během důležité bitvy Premier League.

Článek
Fotogalerie

„Jak dlouho jsem na tohle čekal," ulevil si Moyes po utkání, které v dresu domácích odehrál celé záložník Tomáš Souček, obránce Vladimír Coufal pak první poločas. Kladiváři ukázali záblesky dřívější formy už do přestávky. Nikoli tedy v koncovce, zahodili několik šancí. Po pauze ale převedli patnáctiminutovou smršť, během níž vstřelili všechny čtyři góly. I tak ale zatím nedosáhli na průměr gólu na zápas.

„Vypadalo to ale nejdřív na další utkání, ve kterém nevstřelíme gól," uvedl Moyes. První dvě branky zařídila během tří minut zimní posila z Aston Villy, útočník Danny Ings. Na něj posléze navázali Declain Rice a Michail Antonio.

Foto: Paul Childs, Reuters

Fotbalista West Hamu United Tomáš Souček byl faulovaný během utkání Premier League s Nottinghamem Forest.

Díky výhře se West Ham vzdálil z pásma sestupu a zmírnil tlak na kouče. Před utkáním se na Ostrovech spekulovalo, že případná porážka může znamenat Moyesův konec. V závětří prý už „číhal" zkušený trenér Rafael Benítez. „Nic takového se nedělo. Důležité je, že mám od vedení neuvěřitelnou podporu. Aby mohl trenér pracovat v jednom klubu delší čas, musí mít štěstí na dobré majitele. Což já mám," těší Moyese.

Výhra i výkon týmu ho potěšil, nicméně k euforii má skotský kouč daleko. „Když jsme dali druhý gól, říkal jsem si v duchu, že začínám vidět West Ham z minulé sezony. Ale rozhodně není vhodná doba na oslavy, šampaňské otvírat nebudu. Nemyslím si, že je všechno v pořádku. Tohle je teprve začátek," řekl 59letý Moyes.

Vítězství nad Nottinghamem bylo pro jeho mužstvo teprve druhým ve 12 posledních zápasech Premier League. Stála však za to. Blýská se West Hamu na lepší časy?

Reklama

Související témata: