Hlavní obsah

Manchester City - Wolves 1:0Citizens se na výhru proti oslabenému soupeři nadřeli, Gerrardovi návrat na Anfield zhořkl

Aktualizováno

Fotbalisté Manchesteru City v 16. kole anglické ligy udolali doma 1:0 oslabený Wolverhampton a upevnili si vedení v soutěži. Stým gólem v Premier League rozhodl z penalty útočník Raheem Sterling. Pokutové kopy pomohly ke třem bodům i dalším favoritům. Chelsea zdolala 3:2 Leeds i díky dvěma Jorginhovým penaltovým trefám a vítězství Liverpoolu 1:0 nad Aston Villou zařídil stejným způsobem Muhammad Salah. Penalta rozhodla i duel Norwich - Manchester United, o triumfu hostů rozhodl Cristiano Ronaldo.

Foto: Craig Brough, Reuters

Fotbalisté Manchesteru City se radují z branky

Článek

Wolverhamptonu zkomplikoval boj o body kuriózní moment z konce prvního poločasu. Jiménez nejprve fauloval za žlutou kartu Rodriho a následně ho nenechal rozehrát, čímž si vysloužil druhé napomenutí a vyloučení. Obě karty dělilo 31 sekund.

"Citizens" proti oslabenému soupeři dominovali, prosadili se ale až v 66. minutě, kdy zahrál ve vápně rukou Moutinho a Sterling střelou doprostřed branky z penalty rozhodl. Ligový lídr vyhrál pošesté v řadě, "Vlci" už počtvrté neuspěli ani neskórovali.

Výhru vydřela i Chelsea

Chelsea musela dotahovat po Raphinově penaltě, před pauzou ale srovnal Mount a v 58. minutě využil Jorginho faulu v pokutovém území na Rüdigera. V 83. minutě znovu srovnal svým prvním zásahem v Premier League Gelhardt, ale v nastavení byl opět faulován Rüdiger a Jorginho poslal brankáře z pokutového kopu znovu na opačnou stranu.

"Blues" inkasovali v posledních třech utkáních osm gólů, což je stejný počet jako v předchozích 18 duelech. Přesto udrželi dvoubodovu ztrátu na čelo a jsou třetí, Leeds je na 15. pozici.

Foto: Matthew Childs, Reuters

Fotbalisté Chelsea se radují z branky

Kouč Aston Villy Steven Gerrard zažil neúspěšný návrat na Anfield, kde strávil jako hráč téměř celou profesionální kariéru. Druhou porážku v nové funkci mu připravil nejlepší střelec soutěže Salah, jenž proměnil 15 posledních penalt, ke kterým se v Premier League postavil. "Reds" ztrácejí na vedoucí City stále bod, Aston Villa je dvanáctá.

Foto: Russell Cheyne, Reuters

Mohamed Salah a Virgil van Dijk se radují z jediné branky utkání

Manchester United zvládl i druhý ligový duel pod vedením kouče Ralfa Rangnicka, navíc znovu s čistým kontem. O výhře v Norwichi rozhodl sedmým ligovým zásahem Ronaldo, který byl ve vápně stažen Gilmourem a pokutový kop sám s přehledem proměnil.

"Rudí ďáblové" se bodově dotáhli na čtvrtý West Ham, který má nedělní zápas s Burnley k dobru.

Foto: Chris Radburn, Reuters

Cristiano Ronaldo se postaral o jedinou branku utkání

Arsenal doma porazil 3:0 Southampton a v neúplné tabulce se posunul na šesté místo. "Kanonýrům" chyběl kapitán Aubameyang, dle slov kouče Artety kvůli disciplinárnímu prohřešku v den zápasu.

Domácí si ale poradili i bez gabonského útočníka, jasné vítězství zařídili Lacazette, Ödegaard a Gabriel. Southampton ani ve 23. zápase v Premier League na hřišti Arsenalu nevyhrál.

Anglická fotbalová liga - 16. kolo:
Manchester City - Wolverhampton 1:0 (66. Sterling z pen.)
Arsenal - Southampton 3:0 (21. Lacazette, 27. Ödegaard, 62. Gabriel)
Chelsea - Leeds 3:2 (42. Mount, 57. z pen. a 90.+2 z pen. Jorginho - 26. Raphinha z pen., 83. Gelhardt)
Liverpool - Aston Villa 1:0 (67. Salah z pen.)
Norwich - Manchester United 0:1 (75. Ronaldo z pen.)

Reklama