Hlavní obsah

Styď se, Adebayore! Špiníš naši pověst, řekl šéf Premier League

PRAHA

Nejvyšší šéf anglické fotbalové Premier League Richard Scudamore si po incidentech útočníka Manchesteru City Emmanuela Adebayora nebral žádné servítky. „Pošpinil naši pověst a zostudil naši soutěž,“ naštval se Scudamore na tožského reprezentanta, který v sobotním zápase proti Arsenalu šlápl na hlavu Van Persiemu a při oslavě gólu provokoval fanoušky Kanonýrů.

Foto: Nigel Roddis, Reuters

Fotbalový útočník Manchesteru City Emmanuel Adebayor

Článek

Úterní zasedání fotbalové asociace FA rozhodlo o tom, že je Adebayor obviněn z obou incidentů - hrubého chování při šlápnutí na hlavu Robina van Persieho, a zároveň jej komise obvinila z nevhodného chování při oslavě branky. Sám hráč se má k oběma situacím vyjádřit do středy 19:00. Pokud FA dodatečně uzná hráčovu vinu při faulu na Van Persieho,  v novém zrychleném disciplinárním řízení mu vystaví zákaz činnosti na tři utkání.

Že by Adebayor neměl po úterním zasedání FA odejít s čistým štítem, naznačilo i vyjádření nejvyššího šéfa Premier League Richarda Scudamoreho. „Nic dobrého to pro naši soutěž samozřejmě nepřineslo. Takovéto incidenty nedělají dobrou image lize, ani fotbalu obecně,“ prozradil rozhořčeně pro Daily Mail Scudamore.

Za láhev do hlavy podepsaný dres

Kouč Mark Hughes z Manchesteru City, kam Adebayor přestoupil v létě právě z Arsenalu, se svého svěřence zastával s tvrzením, že při šlápnutí na hlavu bývalého spoluhráče Van Persieho šlo o nešťastnou náhodu. Samotný urostlý forvard City se pak nechal slyšet, že věnuje vlastnoručně podepsaný dres a omluvu pořadateli, jehož trefila láhev vržená z davu rozvášněných fandů Kanonýrů. Před ty si Adebayor provokativně doběhl oslavit gól na 3:1. Domácí nakonec slavili výhru 4:2.

Kdo by si hodně přál, aby reprezentant Toga dostal promptní zákaz činnosti, který by v jeho případě byl na tři zápasy, je tým Manchesteru United. V neděli je totiž na programu na slavném Old Trafford městské derby, v němž by se v případě vystavené stopky Adebayor neobjevil. Vedení Rudých ďáblů si podle deníku The Sun dává hodně záležet, aby FA v této věci rozhodla co nejdříve.

Reklama

Související témata: