Hlavní obsah

Superhvězda pod palbou kritiky. Vypadni z tohoto klubu! reaguje ostře známá osobnost

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tak tohle se čtyřnásobnému vítězi Premier League opravdu nepovedlo. Anglický fotbalista aktuálně působící v londýnské Chelsea Raheem Sterling čelí na Britských ostrovech obrovské kritice po nedělním utkání na půdě Wolverhamptonu (1:2). Nejenže jeho klub prohrál již poosmé v letošní sezóně v rámci ligy, pozornost budí hlavně doslova promarněná příležitost z prvního poločasu.

Foto: Carl Recine, Reuters

Raheem Sterling čelí v Anglii velké vlně kritiky

Článek

Konkrétní moment nastal ve 34. minutě utkání za bezbrankového stavu. Portugalský gólman Wolves José Sá se snažil rozehrát balon do středu na Brazilce Joaa Gomese. Tomu však míč při zpracování odskočil, čehož využil rychlý Sterling – a balon mu odebral. A nastala velmi nevídaná situace. Díky dobrému postavení se do samostatného úniku na brankáře dostali hned tři osamocení hráči Blues. Kromě zmíněného Sterlinga také Senegalec Nicolas Jackson a Angličan Cole Palmer.

To musí být branka, doufala jistě většina fanoušků Chelsea. Místo ní přišlo totální selhání. Sterling mohl přihrávat úplně osamoceným spoluhráčům, kteří by velmi pravděpodobně stříleli do prázdné branky. Také se mohl pokusit o kličku, kterou by možná obelstil Portugalce. Místo toho však zvolil zřejmě nejhorší řešení. A to svůj protějšek prostřelit. To se mu však nepovedlo, Sá ho totiž dokázal tváří v tvář vychytat. A domácí příznivcům na Molineux Stadium tak spadl velký kámen ze srdce.

O nápravu se ještě pokoušel z odraženého balonu anglický záložník Conor Gallagher, jeho střelu však portugalský gólman dokázal bezpečně udržet ve své náruči. Na sítích se ohledně tohoto momentu strhla lavina, mnozí se udivovali, jak to nemohl Sterling proměnit.

Své si k tomu napsal anglický influencer Alex Goldberg, jehož na sociální síti X (dříve Twitter) sleduje více než půl milionu uživatelů. „Sterlingu, co je sakra s tebou špatně?“ nevěřícně se ptal v jednom z příspěvků. A v dalším se rozepsal více. „Skončil jsem se Sterlingem. To byl jeden z nejvíce sobeckých momentů, jaký jsem ve svém zatraceném životě v jakémkoliv sportu viděl. Vypadni z tohoto klubu!“ reagoval ostře na daný moment.

Sterling i přes zaváhání v zápase dostal plnou minutáž, což Goldberg nemohl pochopit. „Opravdu Sterling odehraje dnes celých 90 minut? Můj respekt s Mauriciu Pochettinovi (trenér Chelsea, pozn red.) se vytratil rychleji než pirátská láhev rumu,“ zmínil na síti.

Anglická superhvězda se tak bude muset v dalších zápasech snažit, aby své zaváhání u fanoušků alespoň částečně odčinila. V nadcházejícím ligovém utkání se to však Sterlingovi jistě nepodaří, v závěru klání s Wolves dostal již pátou žlutou kartu, čímž tak vynechá domácí zápas proti Crystal Palace.

Související témata:
Raheem Sterling
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.