Hlavní obsah

Tak zůstaňte doma a sledujte bundesligu! Mourinho se ostře pustil do svých kolegů

Londýn/Praha

Bouřlivák José Mourinho na sebe znovu strhl pozornost. Může za to jeho vyjádření na adresu kolegů trenérů, kterým se nelíbí plány na restart ligy. Portugalský kouč Tottenhamu jim během středeční videokonference vzkázal, že jestli se jim snaha vedení soutěže znovu Premier League rozběhnout nezamlouvá, ať raději zůstanou doma a sledují bundesligu. Na koho mířila jeho slova?

Foto: Sport.cz

Trenér Tottenhamu Hotspur chce návrat Premier League hned, jak to bude bezpečné. Archivní foto.

Článek

Sedmapadesátiletý kouč se nevybíravým způsobem pustil do svých kolegů během videohovoru mezi kapitány a trenéry týmů, zástupci anglické ligy a vládními představiteli. Jedním z hlavních bodů středečního jednání byla otázka bezpečnosti ve spojitosti s plánovaným červnovým restartem soutěže.

Mezi nejhlasitější odpůrce současného plánu patřili Frank Lampard z Chelsea a Josep Guardiola z Manchesteru City. Jejich postoj se vůbec nezamlouval Mourinhovi, kterým jim vzkázal, aby tedy raději zůstali doma a sledovali německou soutěž v narážce na skutečnost, že bundesliga restartuje už tento víkend.

Fotbalisté Premier League se měli ke společným tréninkům vrátit příští pondělí. Několik hráčů ale vyhlásilo bojkot kvůli obavám o zdraví své a svých rodinných příslušníků. Podle posledních zpráv z Ostrovů to vypadá, že se návrat k tréninkům o týden posune. To by znamenalo i posun restartu z plánovaného 12. června na 19. června.

„Chci trénovat a chci, aby se Premier League vrátila hned, jak to bude bezpečné, zvlášť když sledujeme, že další ligy v Evropě už se pomalu rozbíhají,“ řekl na videokonferenci Mourinho. „Jsem hrdý na to, jakým způsobem si moji hráči drží kondici,“ dodal šéf Spurs, který byl během karanténních opatření načapán, jak s některými hráči trénuje v parku, za což se následně musel omlouvat.

„Všichni naši hráči byli nesmírně zodpovědní a individuálně trénovali. Nyní čekáme na povolení, abychom se mohli společně vrátit na hřiště v menších skupinkách, což budu plně podporovat,“ řekl závěrem kouč Kohoutů.

Reklama

Související témata: