Hlavní obsah

Tévez přijde o finále FA Cupu a možná o celý měsíc

MANCHESTER

Fotbalisté Manchesteru City nastoupí do sobotního semifinále Anglického poháru bez svého nejlepšího útočníka Carlose Téveze. Sedmadvacetiletý Argentinec si v pondělní dohrávce na hřišti Liverpoolu poranil stehenní sval a svému klubu může chybět až měsíc. Manchester City usiluje vedle pohárové trofeje také o přední ligové příčky zajišťující účast v Lize mistrů.

Foto: Phil Noble, Reuters

Carlos Tevezbude ve finále Anglického poháru chybět.

Článek

Zranění Téveze se původně nezdálo tak vážné, kouč Roberto Mancini však dnes Argentincův start proti městskému rivalovi Manchesteru United vyloučil. "Myslím, že se zotaví za tři až čtyři týdny. Je to velký problém, ale nechceme nic riskovat. Máme před sebou posledních šest zápasů a doufáme, že Carlose využijeme na poslední dva nebo tři," oznámil.

Tévez v tomto ročníku nastřílel již 19 gólů a má velký podíl na tom, že ambicióznímu týmu patří čtvrtá příčka. V útoku tak dostanou pravděpodobně více příležitostí Ital Mario Balotelli a zimní bosenská posila Edin Džeko.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.