Hlavní obsah

Torres zlomil Gerrardovi srdce, Dalglish však táhne Liverpool zase na výsluní

Již jen hodiny počítají fotbalisté Liverpoolu do odletu do Prahy, kde ve čtvrtek večer rozehrají na Spartě jarní část Evropské ligy. Reds zase nabírají potřebné sebevědomí a jak o víkendu prohlásil kapitán Steven Gerrad pro klubový web, kouč Kenny Dalglish vede tým ke světlé budoucnosti. „Hrajeme teď jednoznačně pro něj. A každý může vidět, jaké odhodlání předvádíme,“ varuje Řepku a spol.

Článek

Koncem ledna prožil velký šok. Nezačal sice pálit dres bývalého spoluhráče tak, jako někteří zhrzení fanoušci. Liverpoolský kapitán Steven Gerrad však přiznává, že přestup kanonýra Fernanda Torrese do Chelsea ranil i jeho.

„Měl jsem zlomené srdce a byl naprosto zničený. Přesto jsem Fernandovi po jeho odchodu zavolal,“ líčí Gerrard pro klubové stránky.

Kapitán ujišťuje, že Torres zůstal jeho přítelem. „Není v tom žádná zloba. Vstřelil několik fantastických gólů a mám na něj skvělé vzpomínky. Hru s ním jsem si užíval, takže nemůžu jít z extrému do extrému a zavrhnout ho. Nebudu Fernanda kritizovat. Je natolik chytrý, aby pochopil, jak se cítím a proč jsou liverpoolští fanoušci tak naštvaní,“ vyznává se.

"Zrádce" Torres dal Gerrardovi a spol. sbohem...foto: ČTK/AP/Tim Hales

Celý tým teď hraje pro Krále Kennyho

Reds prožívají bídné časy, v posledních týdnech však znovu chytají dech. Mužstvo neprohrálo pět zápasů za sebou, z toho čtyři vyhrálo a dostalo jediný gól. Gerrard si pochvaluje uklidnění situace na Anfield Road, k optimismu ho opravňuje spokojenost s novým vedením, posilami Andy Carrollem a Luisem Suarézem a především pak víra ve schopnosti nového kouče Kennyho Dalglishe.

„Kenny sem přišel a povzbudil fanoušky i hráče. Hrajeme teď jednoznačně pro něj. A každý může vidět, jaké odhodlání předvádíme,“ posílá Gerrard jednoznačný vzkaz na Letnou.

Kapitán je přesvědčen, že legendární Skot znovu dovede slavný klub ke světlé budoucnosti. „V první řadě je to dobrý chlap. Pomohl mi v celé kariéře. Radil mi už dřív, než se vrátil jako trenér. Vždy si našel čas a staral se o mě. Vím, jak moc toužil po této práci a jsem jen rád, že dostal to, co chtěl,“ pěje ódy na Dalglishe.

Gerrard cítí, že kouč posune klub dopředu. Proto si přeje, aby „Král Kenny“ prodloužil smlouvu. „Dal všechno dohromady. V posledních několika letech jsme pod velký tlakem. Non-stop. A to není ta cesta, kterou chceme jít. S Kennym se to mění k lepšímu.“

Kouč Dalglish představuje zimní posily Liverpoolu, Carrolla (vlevo) a Suareze.foto: Reuters/Nigel Roddis

Noví majitelé jsou ohromní, kapitán si fotbal zase užívá

Loni klub v kritické situaci převzala americká společnost NESV. Podle Gerrarda má nové vedení jasný plán a potřebný zápal a vášeň pro budoucnost.

„Život v klubu je teď mnohem veselejší než v posledních letech. Novým majitelům věřím. Teď ještě více poté, co se stalo před pár dny. Jak dokázali zareagovat na konci přestupního termínu, mě ohromilo,“ rozdává další pochvaly.

Vzhledem k působení předchozích amerických obchodníků byl přitom Gerrard dost skeptický. „Měl jsem zpočátku docela strach. Tentokrát jsem však nevynesl rozsudek hned. Zatím jsou noví majitelé ohromní. Vracejí klub tam, kam patří a poslední tři nebo čtyři týdny byly velice pozitivní. Připsali jsme si několik dobrých výsledků. Kluci se zase usmívají. Momentálně si svoji práci velice užívám,“ líčí pohodu na Anfield Road.

Takže Sparto, pozor. Do Prahy míří dobře naložený Liverpool!

Reklama