Hlavní obsah

Liverpool - Manchester Utd. 4:0Totální dominance! Salah a spol. deklasovali Manchester United

Šlágr anglické ligy byl jednoznačnou záležitostí. Fotbalisté Liverpoolu porazili Manchester United v úterním dohrávaném 30. kole Premier League 4:0. Dvěma góly se blýskla útočná hvězda domácích Mohamed Salah. Hosté zaznamenali za celý zápas pouze dvě střely na bránu. Liverpool bude minimálně do středy v čele soutěže. Dosavadní lídr Manchester City ztrácí na Reds dva body a první místo bude hájit ve středu v domácím utkání s Brightonem.

Foto: Phil Noble, Reuters

Liverpoolský Mohamed Salah slaví branku se svými spoluhráči.

Článek
Fotogalerie

Manchester United se musel obejít bez největší hvězdy Cristiana Ronalda, jenž se v těchto dnech vyrovnává s úmrtím jednoho ze svých novorozených dvojčat.

Fanoušci na zaplněném stadionu Anfield vyjádřili Ronaldovi a jeho partnerce podporu minutou potlesku, která proběhla symbolicky v sedmé minutě podle čísla dresu pětinásobného vítěze Zlatého míče.

Liverpool v říjnu v prvním vzájemném zápase potupil United na Old Trafford pěti góly a jasný průběh měla i odveta jednoho z největších anglických derby. Už ve čtvrté minutě předložil Salah míč před prázdnou bránu skórujícímu Díazovi a v 22. minutě pro změnu egyptský kanonýr zužitkoval Maného přihrávku za obranu. Nejlepší střelec soutěže se prosadil po osmi soutěžních utkáních a více než měsíci.

Manchester se po pauze krátce zvedl, v 68. minutě ale završil dokonalou souhru ofenzivní trojice Reds Mané po Díazově asistenci. V závěru ještě přidal 22. ligový gól v sezoně Salah a stal se prvním hráčem historie Premier League, který nasázel v jedné sezoně "Rudým ďáblům" pět branek.

Manchester vyslal za celý zápas jen dvě střely na bránu a vzdaluje se mu šance na postup do Ligy mistrů. Na čtvrtý Tottenham ztrácí tři body, Kohouti navíc mají zápas k dobru.

Anglická fotbalová liga - 30. kolo:
Liverpool - Manchester United 4:0 (22. a 85. Salah, 5. Díaz, 68. Mané).

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články