Hlavní obsah

Totální trapas, fanoušci zuří. Za měsíc a půl dala Chelsea jediný gól

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Výsledková bída fotbalové Chelsea dráždí fanoušky ostrovního celku. Londýnský klub utratil obrovské peníze za posily, výsledky se ale doposud nedostavily. Trenér Graham Potter se ocitá pod čím dál větším tlakem, a pokud budou mít na Stamford Bridge odvahu vyhlásit gól měsíce, únorovou anketu ovládne hostující útočník Joao Félix. Má to ale jeden háček. Gól proti West Hamu z Portugalcovy kopačky byl jedinou trefou fotbalistů Chelsea během celého měsíce.

Foto: Phil Noble, Reuters

Trenér Chelsea Graham Potter a záložník Jorginho. Archivní foto

Článek

Realita je vlastně ještě o něco horší. Félixův gól je jediná branka od ligového utkání s Crystal Palace, které se hrálo 15. ledna.

Po něm totiž přišly bezbrankové remízy s Liverpoolem a Fulhamem, zmiňovaný smír 1:1 s West Hamem a pak už další tři utkání, v nichž Chelsea padla a nedokázala ani rozvlnit síť, v Lize mistrů s Dortmundem, v Premier League pak se Southmptonem a Tottenhamem.

Zkrátka fotbalová katastrofa. Trenér Graham Potter a jeho rodina kvůli sérii bídných představení dokonce čelí výhrůžkám. Kouč to uvedl na páteční tiskové konferenci.

Dle hlasů znějících z prostředí klubu má sice Potter od vedení v čele s majitelem a americkým miliardářem Toddem Boehlym nadále důvěru, ta už ale vzhledem k postupujícímu sešupu tabulkou nemusí mít dlouhého trvání.

Reklama

Související témata: