Hlavní obsah

Tottenham se s Bayernem dohodl na přestupové částce za Kanea, rozhodnutí je teď na útočníkovi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přestupová sága okolo anglického kanonýra Harryho Kanea se chýlí ke konci. Tottenham měl souhlasit s poslední nabízenou částkou a je připraven zamávat své největší hvězdě a klubové legendě. Vše už je teď jenom na kapitánovi anglické fotbalové reprezentace.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tottenham se s Bayernem dohodl na přestupu Kanea, vše teď záleží pouze na hráči.

Článek

Od začátku léta to bylo jedno hlavních témat na přestupovém trhu. Prodlouží Harry Kane smlouvu v londýnském Tottenhamu, nebo se vydá střemhlav novému dobrodružství? První možnost se dlouhou dobu jevila jako reálnější, protože klubový šéf Daniel Levy odmítal jednu nabídku za druhou.

Podle posledních zpráv insidera Davida Ornsteina měl však Levy kývnout na čtvrtou nabídku mnichovského Bayernu, ta by se měla vyšplhat na 100 milionů eur (zhruba 2,4 miliardy korun). Jediné, co teď přestupu brání, je souhlas samotného hráče.

Historicky nejlepší střelec anglické reprezentace si teď sám musí položit otázku, co je pro něho důležitější. Stát se absolutní legendou Premier League a jejím nejlepším střelcem, nebo konečně vyhrát nějakou týmovou trofej? Na Alana Shearera ztrácí Kane 47 branek, tuto metu by mohl útočník při současném tempu překonat za dvě, až tři povedené sezony.

Opačná strana mince jsou však týmové trofeje, za celé své angažmá na severu Londýna totiž Kane nedosáhl ani na jednu a mnichovský gigant je s deseti tituly v bundeslize v řadě zárukou úspěchu.

Důležitou roli v rozhodování snipera by mohl hrát i nový trenér kohoutů Ange Postecoglou, Kane si podle všech dostupných zpráv fotbal pod Řekem užívá a přemýšlí o prodloužení smlouvy, která mu za rok končí. Kane už dříve avizoval, že chce mít jasno o svém dalším působišti do prvního zápasu Tottenhamu v Premier League, ten se odehraje v neděli, času na rozmyšlení tedy třicetiletý forvard moc nemá.

Reklama