Hlavní obsah

Tottenham urval první výhru v sezóně a rozloučil se s Adebayorem

Londýn
Aktualizováno

Tottenham zvítězil v 5. kole anglické Premier League v Sunderlandu 1:0 a zaznamenal první výhru v sezóně. Sunderland opět nevyhrál a je poslední. Na druhé místo se po skvělém obratu a vítězství nad Aston Villou vrátil Leicester.

Foto: Andrew Yates, Reuters

Ryan Mason z Tottenhamu překonal Costela Pantilimona v bráně Sunderlandu.

Článek
Fotogalerie

Tottenham přitom v Sunderlandu nebyl lepším týmem. Problémy mu dělal především Jermain Defoe, bývalý útočník Spurs, který v prvním poločase trefil tyč a brankáře Llorise donutil k dalším dvěma zákrokům.

Druhý poločas už byl vyrovnanější, Tottenham se do první šance dostal až deset minut před koncem, ale Masona vychytal Pantilimon. Anglický záložník se prvního gólu v Premier League dočkal, po přihrávce Lamely dokázal brankáře Sunderlandu šikovně přehodit.

Vyrovnat mohl o dvě minuty později Rodwell, ale jeho střelecký pokus skončil na břevně.

Výtečnou formu na začátku sezony potvrdil Leicester, který dokázal otočit utkání s Aston Villou. Hosté vedli o dvě branky. V první půli se trefil Jack Grealish, pro kterého to byla první branka v dresu Aston Villy, chvíli po přestávce přidal druhý gól Carlos Gil. I ten se trefil za svůj tým poprvé.

Jenže Leicester v posledních dvaceti minutách dokázal vybojovat tři body. Nejprve se prosadil Ritchie De Laet, v 82. minutě vyrovnal Jamie Vardy a minutu před koncem se ve svém debutu za "Foxes" trefil střídající Nathan Dyer.

Leicester je po pěti kolech překvapivě na druhém místě, v nové sezoně navázal na skvělé výkony ze závěru minulého ročníku. Od začátku dubna nezískal v Premier League žádný jiný tým tolik bodů (33).

Adebayor v Tottenhamu končí

Tottenham dnes oznámil, že Emmanuel Adebayor v klubu končí. S jednatřicetiletým fotbalistou se dohodl na předčasném ukončení smlouvy. Adebayor se v této sezóně neprosadil do kádru Tottenhamu ani pro ligové zápasy, ani pro duely v Evropské lize.

Adebayor do Tottenhamu přišel v roce 2011 na hostování z Manchesteru City. O rok později se jeho hostování změnilo v přestup, ale v poslední době v severolondýnském klubu upadl v nemilost.

Před dvěma dny trenér Tottenhamu Mauricio Pochettino řekl, že přímo Adebayorovi sdělil, že už v klubu nemá žádnou budoucnost. Nyní se hráč z Toga, který nedávno odmítl přestup do Aston Villy i West Hamu, s vedením klubu dohodl na ukončení smlouvy. "Přejeme Emmanuelovi hodně štěstí do budoucna," uvedl Tottenham v oficiálním prohlášení.

Adebayor nedávno přišel o místo i v národním týmu Toga. Reprezentační trenér Tom Saintfiet se před několika dny nechal slyšet, že už s ním nepočítá, protože nezareagoval na pozvánku ke kvalifikačnímu zápasu o africký šampionát.

Anglická fotbalová liga - 5. kolo:
Sunderland - Tottenham 0:1 (82. Mason)
Leicester - Aston Villa 3:2 (72. De Laet, 82. Vardy, 89. Dyer - 39. Grealish, 63. Gil)

Reklama

Související témata: