Hlavní obsah

Tottenham - Arsenal 2:0Tottenham vyhrál derby a dál vede anglickou ligu o skóre před Liverpoolem

Londýn/Praha
Aktualizováno

Fotbalisté Tottenhamu vyhráli severolondýnské derby nad Arsenalem 2:0 a i po 11. kole vedou anglickou ligu díky lepšímu skóre před Liverpoolem. Reds doma porazili 4:0 Wolverhampton, zaznamenali svoji nejvyšší výhru v sezoně a v Premier League neprohráli už 65. domácí zápas v řadě. Oba duely mohli sledovat poprvé po osmi měsících fanoušci, po zmírnění protikoronavirových opatření v Británii byla na obou stadionech povolená kapacita 2000 diváků.

Foto: Glyn Kirk, Reuters

Harry Kane z Tottenhamu slaví svoji trefu v utkání s Arsenalem.

Článek

Spurs se v zápase s Arsenalem opět mohli spolehnout na dvojici Harry Kane - Son Hung-min. Už ve 13. minutě přihrál prvně jmenovaný korejskému útočníkovi a ten střelou do horního rohu brány otevřel skóre.

Kane přihrál Son Hung-minovi už na osmý gól v tomto ročníku Premier League, celkem má po 11 zápasech na kontě 10 gólových asistencí. Korejský útočník vstřelil 10. gól v sezoně a drží se v závěsu za lídrem tabulky střelců Dominicem Calvertem-Lewinem z Evertonu.

Foto: Glyn Kirk, Reuters

Ostrostřelec Tottenhamu Harry Kane dává gól v londýnském derby s Arsenalem.

V nastavení první půle si oba muži role prohodili a Kane s pomocí břevna zvýšil. Vstřelil 250. gól v profesionálním fotbale, navíc vsítil 100. branku v domácím zápase Tottenhamu. S 11 góly se navíc stal nejlepším střelcem v zápasech severolondýnského derby, poté co se osamostatnil od Emmanuela Adebayora a Bobbyho Smithe.

Foto: Laurence Griffiths, Reuters

Kanonýr Leicesteru Jamie Vardy střílí druhý gól týmu v ligovém utkání se Sheffieldem United.

Spurs počtvrté v řadě nedostali v Premier League gól. Arsenal naopak už pošesté v ročníku prohrál a zažívá nejhorší vstup do soutěže po 11 kolech od roku 1980. V tabulce mu patří až 15. příčka se sedmibodovým náskokem na pozice znamenající sestup.

Liverpool se dostal do vedení ve 24. minutě po hrubé chybě kapitána Wolves Conora Coadyho, kterou využil útočník Mohamed Salah k deváté trefě v ročníku. Po návratu do Premier League v roce 2017 egyptský útočník zaznamenal už 82. gól, na 30 jich navíc přihrál.

Foto: Peter Powell, Reuters

Nelson Semedo z Wolverhamptonu si pod tlakem dvojice útočníků Liverpoolu dal vlastní gól.

Odchovanec Reds Coady se snažil hrubku odčinit v závěru poločasu, kdy po kontaktu se Sadiem Manem upadl v pokutovém území a sudí Craig Pawson nařídil penaltu. Tu ale vzápětí odvolal po zhlédnutí opakovaného záběru. Výhru Liverpoolu pak v 58. a 67. minutě pojistili Georginio Wijnaldum a Joel Matip, v 78. minutě si navíc vstřelil vlastní gól Nelson Semedo.

Leicester zvítězil na hřišti posledního Sheffieldu United 2:1 po gólu útočníka Jamieho Vardyho z 90. minuty. Lišky se posunuly na čtvrté místo s jednobodovou ztrátou na Chelsea, o tři body zaostávají za vedoucím duem.

Foto: Jason Cairnduff, Reuters

Jamie Vardy z Leicesteru slaví u rohového praporku svoji vítěznou trefu v utkání se Sheffieldem United.

Sheffield dosud získal jediný bod, dlouho to ale vypadalo, že přidá další. Na gól Ayozeho Péreze před uplynutím půlhodiny hry totiž hned vzápětí odpověděl Oliver McBurnie. V 90. minutě ale dal Vardy devátý gól v sezoně a rozhodl o výhře favorita.

Crystal Palace vyhrál na hřišti West Bromwiche 5:1, přičemž pět gólů venku nastříleli jeho hráči v nejvyšší soutěži vůbec poprvé v historii. Po dvou brankách dali útočníci Wilfried Zaha a Christian Benteke ve druhém poločase v době, kdy domácí hráli bez vyloučeného Matheuse Pereiry.

Anglická fotbalová liga - 11. kolo:
West Bromwich - Crystal Palace 1:5 (30. Gallagher - 55. a 68. Zaha, 59. a 82. Benteke, 8. vlastní Furlong)
Sheffield United - Leicester 1:2 (27. McBurnie - 24. Pérez, 90. Vardy)
Tottenham - Arsenal 2:0 (13. Son Hung-min, 45.+1 Kane)
Liverpool - Wolverhampton 4:0 (24. Salah, 58. Wijnaldum, 67. Matip, 78. vlastní Semedo).

Reklama

Související témata: