Hlavní obsah

Trable liverpoolského útoku. Salah láme rekody, strádající hvězdu ale musí bránit Klopp

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fotbalový trenér Jürgen Klopp prožívá zřejmě rozporuplné období. Pro jeho Liverpool odstartovala po mistrovství světa klíčová část sezony, jenže střelec Darwin Núñez je bez formy a další útočné opory jsou na marodce. Na druhou stranu The Reds očekávají velký hvězdnou posilu a mohou se spolehnout na stálice, které boří nejen klubové rekordy.

Foto: Reuters

Darwin Núñez proti Aston Ville opět neproměnil několik šancí, trenér Klopp ale jeho výkony chválí.

Článek

„Nejsme v nejlepší pozici, mezi námi a týmy na špici tabulky je velký odstup. První dva nebo tři mančafty jsou možná příliš daleko. Pokud vyhrají všechny své zápasy, nemáme šanci," uvědomuje si Klopp, jehož klub se aktuálně nachází na šestém místě Premier League s patnáctibodovým odstupem na vedoucí Arsenal.

Liverpool navíc v prvním utkání po MS v Kataru vypadl z ligového poháru s Manchesterem City, v lize však na Boxing Day 26. prosince dokázal zdolat Aston Villu 3:1.

„Náš cíl je jen vyhrávat a kvalifikovat se do Ligy mistrů. Musíme si projít těžkými i dobrými chvílemi," prohlašuje Klopp.

Liverpool se poslední roky prezentoval zejména výbornou ofenzivou v čele Mohamedem Salahem, jenž svou 172. klubovou trefou vyrovnal legendárního Kennyho Dalglishe a pouze on a Steven Gerard dokázali za The Reds dát více než 50 gólů a k tomu přidat stejný počin v asistencích. K tomu Andrew Robertson 54. přihrávkou v kariéře z pozice krajního obránce překonal rekord celé Premier League.

Jenže kromě Salaha provází ofenzivu Liverpoolu velká nejistota. Luis Diaz bude k dispozici nejspíše až v březnu, Diego Jota by mohl do hry zasáhnout na konci ledna či začátkem února. Nikdo ale neví, kdy se dostanou do stoprocentní fyzické kondice.

Klopp tak na hrotu spoléhá na svou předsezónní posilu Uruguayce Darwina Núñeze. Útočník za téměř 2,5 miliardy korun ale zatím spíše tápe, v probíhající sezoně Premier League proměnil pouze 25 procent svých velkých šancí (4/16). Žádný hráč s deseti a více vyloženými příležitostmi nemá horší úspěšnost.

Trenér 23letého účastníka posledního mundialu brání. „Proti Aston Ville odehrál neuvěřitelný zápas. Samozřejmě, brzy bude skórovat. Byl jsem v této situaci s útočníky velmi často a vím, že všechno bude v pořádku. Když se podíváte podrobně, uvidíte, kolik šancí naopak vytvořil. Jsme úplně v klidu," zdůrazňuje Klopp.

Jeden závod ale v posledních dnech Liverpool přeci jen vyhrál. Na Anfield Road míří hvězdička uplynulého mistrovství světa Cody Gakpo. Křídelník nizozemské reprezentace měl údajně z PSV namířeno do Manchesteru United, jenže nakonec je vše jinak.

Proč se 23letý křídelník nakonec takto rozhodl? Za změnou postoje má být osobnost Jürgena Kloppa a také kapitána Liverpoolu i nizozemského národního týmu Virgila van Dijka.

Reklama