Hlavní obsah

Trenér Allardyce vyzval ke společnému bojkotu sociálních sítí kvůli rasismu

Pouze společný bojkot všech anglických profesionálních klubů může podle trenéra Sama Allardyce pomoci v boji s rasismem na sociálních sítích. Kouč West Bromwiche tak zareagoval na oznámení, že skotští šampioni Rangers a druholigový klub Swansea na týden pozastaví veškeré aktivity na sociálních sítích kvůli množícím se rasistickým a jinak urážlivým příspěvkům na adresu hráčů.

Foto: John Walton, Reuters

Trenér Sam Allardyce vyzval ke společnému bojkotu sociálních sítí kvůli rasismu.

Článek

"Byl bych rád, kdyby se do toho pustily kluby společně. To je podle mne jediný způsob, jak můžeme něco změnit. Kdyby se dala dohromady jednotná fronta 92 profesionálních klubů...," řekl Allardyce. Sám ale nevěří, že k takovému kroku dojde. "Pokud by to ale znamenalo ztrátu příjmů, peníze to bohužel převálcují, protože spousta lidí je dnes v (finančních) problémech," dodal.

Trend nastartovala bývalá hvězda Arsenalu Thierry Henry, který si na sociálních sítích zrušil všechny své účty. Někdejšímu francouzskému útočníkovi se nelíbilo, že jejich provozovatelé nezasahují proti uživatelům, kteří se vyjadřují rasisticky nebo někoho šikanují.

Reklama

Související témata: