Hlavní obsah

Trenér Arsenalu obvinil asistenta rozhodčího ze lži

LONDÝN

Anglický fotbalový Arsenal, jehož dres obléká i kapitán české reprezentace Tomáš Rosický, přišel díky středeční prohře 0:1 v 5. kole FA Cupu na hřišti Blackburnu o další šanci na zisk jedné z trofejí v této sezóně. Trenér Kanonýrů Arséne Wenger se ale ještě stále nevyrovnal s diciplinárním trestem, ve který vyústila takřka "hospodská" strkanice v nedělním finále Carling Cupu proti Chelsea.

Foto: Internet

Arsene Wenger

Článek

Ještě horším ukazatelem výkonnosti londýnského klubu je série tří porážek v řadě, což se tomuto týmu nestalo již více než čtyři roky. Pro lodivoda týmu, hrající své domácí zápasy na zbrusu novém stadiónu Emirates Stadium, Arséna Wengera je zdá se nejpichlavějším trnem v oku červená karta. Tu dostal jeho svěřenec Emmanuel Adebayor v nedělním souboji o Carling Cup s městským rivalem ze čtvrti Chelsea.

Adebayor byl vyloučen v závěru pro Arsenal neúspěšného zápasu. Kanonýři podlehli díky dvěma zásahům kapitána reprezentace Pobřeží slonoviny Didiera Drogby Chelsea 1:2, i když v prvním poločase utkání vstřelili vedoucí branku. Závěr zápasu v Cardiffu obstarala nevídaná hromadná strkanice, po níž museli předčasně do sprch tři hráči. Na straně Arsenalu se jednalo o Kolo Tourého a právě Adebayora, na straně Chelsea byl potrestán červenou kartou John Obi Mikel.

Adebayor s vyloučením nesouhlasí

Útočník Kanonýrů Adebayor s vyloučením nesouhlasí a hájí se tím, že šel vypjatou situaci naopak uklidnit. Francouz Wenger se za svého svěřence postavil: “Emmanuel do nikoho nestrčil. Nesouhlasím se zprávou asistenta rozhodčího, z mého pohledu lže,“ nebral si servítky lodivod.

„Rád bych, aby Frank Lampard čestně řekl, zda jej Adebayor strčil, nebo ne. Chci znát pravdu, pokud řekne, že se to stalo, budu mu věřit,“ vyzval obávaného dalekonosného ostřelovače Wenger k vyjádření názoru a dodal: „Ale já jsem záznam prohledal pod mikroskopem a nic takového jsem tam nenašel.“

„Je těžké uvěřit tomu, že ze strkanice dvaceti hráčů vyváznou s trestem pouze moji svěřenci,“ rozčiloval se Francouz. Příkré vyjádření k nedělní situaci možná nakonec přinese od vedení anglického fotbalu trest i jemu.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.