Hlavní obsah

Trenér Portsmouthu chválil útočné duo, Baroš si spolupráci s Defoem užívá

PORTSMOUTH/PRAHA

Fotbalisté Portsmouthu zvítězili v sobotním domácím zápase Premier League nad Aston Villou 2:0 a patří jim šesté místo v tabulce. Pikantní byl souboj proti bývalému klubu pro českého reprezentanta ve službách Pompey Milana Baroše. Sám sice neskóroval, ale neustálým pohybem dělal problémy obráncům soupeře. Po zápase si pak pochvaloval spolupráci se svým parťákem z útoku Jermainem Defoem.

Článek

„Jermain je velký fotbalista, skvěle se pohybuje po hřišti a vytváří tak pro vás spoustu volného místa. Tím vám všechno ulehčuje,“ rozhovořil se Baroš nadšeně na stránkách Portsmouthu a dodal: „Spolupráci s ním si jenom užívám.“

Defoe po lednovém příchodu z Tottenhamu dokázal nasbírat stejně přesných tref, jako ostrých zápasových startů. „Je také skvělý střelec, vždyť vstřelil již šest gólů od momentu, kdy jej klub získal,“ připomněl český reprezentant famózní statistiku svého parťáka z útoku.

Podle Baroše byl jeho tým po celý zápas lepší, než jeho bývalý zaměstnavatel a po zásluze získal všechny body za výhru 2:0. O první gól se postaral právě Defoe, druhá branka padla po kuriózní situaci a byla plně v režii dvou pilířů hostující defenzívy. Gólman Carson při odkopu napálil míč do spoluhráče Reo-Cokera a neštěstí pro Aston Villu bylo na světě.

„Ten vlastní gól byl pro nás šťastný, ale první trefa byla naprosto úžasná,“ zhodnotil trenér Pompey Harry Redknapp akci, kterou zakončil Defoe. Na adresu nového tahouna týmu po zápase nešetřil superlativy. „Je to rodilý střelec, šest gólů na úvod angažmá je naprosto úžasný start,“ pokračoval lodivod aktuálně šestého celku Premier League. Podle Redknappa měl Defoe čich na branky již v patnácti letech, kdy se jejich cesty poprvé zkřížily.

Pětadvacetiletý forvard přitom neměl k zápasu vůbec nastoupit, v pátek jej totiž skolila viróza. „Byl na tom opravdu špatně, cítil se úplně vysátý,“ popisoval Redknapp. Páteční večer strávil Defoe v péči klubového lékaře a v sobotu již na tom byl tak dobře, že mohl nastoupit k zápasu, ve kterém byl opět hrdinou Portsmouth. Kouč týmu ale ocenil i Barošův výkon: „Oba naše útočné hroty hrály výborně a nadělaly soupeři mnoho problémů. Milan neustále makal, vytvářel tlak na soupeře a byl pro ně neustálou hrozbou.“

Reklama

Související témata: