Hlavní obsah

Trenér Portsmouthu Redknapp vypovídal kvůli podezření z korupce

LONDÝN

Trenér Portsmouthu Harry Redknapp figuruje mezi pěticí osob, která byla ve středu v Británii zadržena kvůli podezření z finančních podvodů ve spojitosti s anglickým fotbalem. Potvrdil to jeho klub s tím, že dalším zatčeným je výkonný ředitel Portsmouthu Peter Storrie.

Článek

"Fotbalový klub Portsmouth může potvrdit, že výkonný ředitel Peter Storrie a trenér Harry Redknapp byli dnes požádáni, aby pomohli policii s vyšetřováním, které se vztahuje k roku 2003," uvádí se v oficiálním prohlášení klubu. Právě vyřešení těchto záležitostí bylo podle funkcionářů prioritou nového majitele. Redknapp absolvoval výslech na policii, po němž byl propuštěn.

Britská média odhalila i totožnost dalších zatčených, o nichž policie zveřejnila jen věk. Podle nich jimi jsou bývalý šéf Portsmouthu Milan Mandaric, který v současné době šéfuje v Leicesteru, někdejší hráč podezřelého klubu Amdy Faye a jeho agent Willie McKay.

Zatčení jsou podle policie výsledkem pěti z celkového počtu osmi domovních prohlídek. Londýnská policie provedla první razie kvůli údajné korupci už v červenci v klubech Newcastle United, Glasgow Rangers a Portsmouthu. Nikdo tehdy nebyl zatčen.

V Anglii také probíhá vyšetřování vedené bývalým šéfem londýnské policie lordem Johnem Stevensem, kterého si loni najalo vedení Premier League, když stanice BBC odvysílala reportáž o tom, že trenéři a agenti berou bokem peníze za přestupy fotbalistů. Vyšetřovatelé zatím přišli na 17 podezřelých transferů.

Reklama

Související témata: