Hlavní obsah

Třeste se! Drogba je po operaci třísel zpátky. A hladovější než býval

LONDÝN

Devadesát minut mu stačilo, aby ukázal, že má formu jako nikdy předtím. Hned v úvodním kole Premier League se totiž kanonýr ve službách Chelsea Didier Drogba blýskl hattrickem, jímž pomohl svému týmu potupit nováčka nejvyšší anglické soutěže West Bromwich Albion 6:0. „Teprve teď budu moci ukázat, jaký potenciál v sobě mám a kolik gólů jsem schopen nastřílet,“ rozplýval se po utkání Drogba, který se uprostřed července podrobil operaci třísel.

Foto: Felix Ordonez, Reuters

Útočník Chelsea Didier Drogba se raduje z gólu.

Článek

Šest dlouhých let ho třísla trápila, šest let se Drogba odhodlával, zda má podstoupit operaci. „Někdy to byly opravdu hrozné bolesti, takže jsem musel zatínat zuby, abych vůbec nastoupil. Mnohdy s obstřiky, často pod vlivem tablet, které jsem polykal. Hlavně v loňské sezóně.“ přiznal po letech dvaatřicetiletý reprezentant Pobřeží slonoviny a klíčový muž Chelsea, jak moc ho třísla trápila.

„Bolesti mě limitovaly natolik, že jsem jim musel dokonce přizpůsobovat svou hru.“ vypadlo z Drogby, který přesto v uplynulé sezóně nastřílel 29 gólů a v soutěži o Zlatou kopačku skončil druhý za barcelonským Messim.

Po světovém šampionát v Jižní Africe se Drogba k operaci konečně odhodlal. Doktoři tvrdili, že začátek nové sezóny nestihne, jenže on byl zpátky dřív, než Premier League vůbec začala. Ve finále anglického Superpoháru proti Manchesteru United nastoupil ve Wembley na závěrečnou půlhodinu, v úvodním duelu Premier Laegue už figuroval v základní sestavě. A návrat oslavil třemi góly.

Jsem prostě úplně jiný

„Úžasné. Cítím se svobodnější, pohyblivější, prostě úplně jiný,“ nemohl si Drogba své rozpoložení vynachválit.

„Nevím, jestli bude lepší než loni, ale každopádně se lépe cítím. Báječný pocit, že zase mohu běhat po celém hřišti a cítit se volný. Budu muset zřejmě změnit i způsob své hry, když mě teď nic nelimituje a nebrzdí,“ naznačil Drogba, že soupeři by se před ním měli třást daleko víc, než v minulosti.

Zvláště když i po gólech je hladovější než býval.

Reklama

Související témata: