Hlavní obsah

Ukrajinský obránce Arsenalu Zinčenko je připraven narukovat a bojovat s Ruskem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokud by dostal povolávací rozkaz, je ukrajinský fotbalista Oleksandr Zinčenko připraven narukovat do armády a jít do války s Ruskem. Obránce Arsenalu to prohlásil v rozhovoru s BBC.

Foto: Toby Melville, Reuters

Oleksandr Zinčenko (35) z Arsenalu se sudím Craigem Pawsonem a ležícím Dajkim Hašiokou z Lutonu

Článek

„Myslím, že odpověď je naprosto jasná, šel bych,“ řekl sedmadvacetiletý Zinčenko. Jeden ze zástupců kapitána reprezentace uvedl, že v armádě proti ruské invazi bojuje několik jeho spolužáků ze školy.

„Není to příjemné pomyšlení. Není to tak dávno, co jsme si spolu hráli nebo kopali na hřišti a oni teď musí bránit naši vlast. Je mi z toho opravdu smutno, ale tak to prostě je. Nesmíme to vzdát,“ prohlásil Zinčenko.

Profesionální kariéru odstartoval v Rusku, ale s bývalými spoluhráči z Ufy v kontaktu není. „Od začátku invaze se mi jich ozvalo jen pár a já to chápu, protože oni za nic nemůžou. A nemůžu jim říct: Chlapi, běžte protestovat. Vím, že by je za to mohli zavřít,“ dodal.

Reklama