Hlavní obsah

V nominaci na cenu FIFA nechybí obhájce Lewandowski ani Ronaldo s Messsim

Hvězdní fotbalisté Lionel Messi z PSG nebo Cristiano Ronaldo z Manchesteru United nechybí v nominaci na cenu The Best pro nejlepšího hráče roku 2021 podle Mezinárodní fotbalové federace FIFA. V jedenáctičlenné nominaci je také obhájce vítězství, polský útočník Robert Lewandowski z Bayernu Mnichov nebo vítěz Ligy mistrů a evropský šampion Jorginho z Chelsea.

Foto: Matthias Schrader, ČTK/AP

Robert Lewandowski se raduje z branky

Článek

Vedle nich se do výběru dostali Karim Benzema (Real Madrid), Kevin de Bruyne (Manchester City), Erling Haaland (Dortmund), N'Golo Kanté (Chelsea), Kylian Mbappé, Neymar (oba PSG) a Muhammad Salah (Liverpool).

Vítěze ankety zvolí kapitáni a trenéři reprezentačních mužstev, fanoušci či zástupci médií. Hlasovat budou moci od dnešního dne do 10. prosince. Držitel prestižní trofeje bude vyhlášen 17. ledna, podruhé za sebou při virtuálním ceremoniálu z Curychu. Ocenění budou také nejlepší trenéři, brankáři, nejlepší hráčka nebo nejkrásnější gól.

Vedle ceny FIFA The Best bude po roční pauze způsobené koronavirem zvolen i vítěz Zlatého míče magazínu France Football. Slavnostní vyhlášení tohoto prestižního ocenění se uskuteční 29. listopadu v Paříži.

Reklama

Související témata: