Hlavní obsah

Vardy má senzační titul i nejhezčí trefu sezóny. Gól desetiletí, smeká Lineker

Londýn

Nejsenzačnější mistrovský titul posledních let v Evropě. Příběh podceňovaných outsiderů z Leicesteru bude rezonovat fotbalovým prostředím ještě hodně dlouho. Není vůbec divu, že hráči Lišek dostávají i spoustu individuálních ocenění. Jako třeba kanonýr Jamie Vardy. Jeho lahůdková trefa proti Liverpoolu zvítězila v hitparádě nejhezčích gólů celé sezóny anglické Premier League.

Nejkrásnější góly letošní sezóny Premier LeagueVideo: Premier League

 
Článek
Fotogalerie

Stalo se ve 24. ligovém kole. Vardy si naběhl na dlouhý Mahrízův centr z hloubky vlastní poloviny, zbytečně neváhal a nádherným halfvolejem z více než 20 metrů překonal brankáře Reds. Nebohý Simon Mignolet si prý o takový kousek koledoval.

„Pokud mám být upřímný, všímal jsem si ho celý zápas. Vždy postával příliš daleko před čárou. Čekal jsem na podobnou příležitost, a když mi Rijád míč poslal, spadl přede mnou a odrazil se dostatečně vysoko a neměl jsem kolem nikoho ze svých spoluhráčů, využil jsem toho. Naštěstí jsem gólmana dokázal přesně přelobovat," liboval si dvougólový hrdina zápasu s Liverpoolem (2:0).

Klopp hned věděl, kolik udeřilo

„Vardy vstřelil gól desetiletí," vyhlásil bývalý anglický reprezentant a dnes uznávaný expert Gary Lineker.

Měl pravdu, tuhle liščí parádu už v sezóně nikdo nepřekonal.

„Je hezké být na stadiónu, kde Jamie Vardy vstřelí gól měsíce, ale ne, když jste trenér soupeře," hořce se usmál Jürgen Klopp.

„Neuvěřitelné. Gól byl prostě skvělý. Jamie je rychlý a umí si vytvořit prostor, ale i tak bylo neuvěřitelné vidět, jak si po Mahrízově přihrávce našel čas podívat se, kde je brankář, a trefit takový nádherný gól," básnil trenér domácích Claudio Ranieri.

Reklama

Související témata: