Hlavní obsah

Velký návrat na Ostrovy? Trenérské eso by mohlo pláchnout od Messiho k Ronaldovi

Londýn/Praha

Kdo usedne na lavičku slavného Manchesteru United? To je otázka, která zajímá nejen ostrovní fanoušky fotbalu. Britský tisk teď přišel s třaskavou spekulací. Návratu do Premier League má údajně blízko současný trenér PSG Mauricio Pochettino, který dříve vedl Southampton a Tottenham Hotspur. Devětačtyřicetiletý Argentinec je prý v Paříži nespokojený.

Foto: Gonzalo Fuentes, Reuters

Trenér PSG Mauricio Pochettino, podle ostrovního tisku by mohl z Paříže odejít a převzít Manchester United.

Článek

Byl by to vskutku pikantní trenérský přesun. Pochettino by pláchl od rozdělané práce pod Eiffelovou věží, za zády nechal Lionela Messiho a spol., aby na Old Trafford převzal práci po odvolaném Olem Gunnaru Solskjaerovi a vedl Cristiana Ronalda.

Jedná se o zbožné přání britských novinářů? Možná ano. Ti se však odvolávají na informace, podle kterých je trenérské eso v Paříži nespokojené. Prý za to mohou přebujelá ega hvězd PSG v čele s Nymarem, Mbappém a Messim.

Dalším důvodem podle anglického Daily Mail je také to, že Pochettino v Paříži žije v hotelu, zatímco jeho rodina pobývá nadále v Londýně, odkud se Argentinec v letošním roce do francouzské metropole přesouval. S United byl Pochettino spojován už v roce 2018, kdy Rudí ďáblové hledali náhradu za odvolaného Josého Mourinha. Přednost ale tehdy dostal Solskjaer.

Vedení United odvolalo sympatického Nora po ostudné sobotní porážce 1:4 doma s Watfordem. Mužstvo dočasně převzal asistent Michael Carrick. S trenérským postem United je spojováno několik slavných jmen.

Mluví se o možném příchodu bývalého kouče Realu Madrid Zinédina Zidana, Brendana Rodgerse z Leicesteru nebo Erika ten Haga z Ajaxu.

Reklama

Související témata: