Hlavní obsah

Výhoda, ukázal sudí, jenže v šanci písknul. Rozzuřený Haaland ho seřval

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šest branek, zvraty, emoce. Nedělní šlágr 14. kola Premier League mezi Manchesterem City a Tottenhamem (3:3) měl všechno. Nejvíce se však mluví o situaci z nastavení, kdy hlavní sudí Simon Hooper po signalizované výhodě zastavil více než nadějný útok domácích. Tak rozladěného kanonýra Erlinga Haalanda snad ještě nikdy nikdo neviděl.

Foto: Lee Smith, Reuters

Rozzuřený útočník Manchesteru City Erling Haaland řve na sudího Simona Hoopera kvůli kontroverznímu výroku na konci utkání s Tottenhamem (3:3.

Článek

Haaland byl na vlastní půlce faulovaný, jenže se okamžitě zvedl a přihrávkou vysunul do brejku parťáka Jacka Grealishe. Hooper nejprve jasně ukázal výhodu, ale následně, kdy Grealish možná mohl pádit sám na bránu, písknul a nařídil volný přímý kop. Takovou smršť nenávistných reakcí snad ještě nezažil, a to v čele s rozzuřeným Haalandem.

„Je to těžké, když si situaci prohlížíte. Rozhodčí se rozhodne písknout poté, co už řekl, že se má hrát dál. Nerozumím tomu. Někdy z rozhodčích ztrácím rozum, ale tady ne. Lidé mohou vždy udělat chybu. Ale ano, překvapilo mě to. Kdyby písknul hned, tak dobře, ale takhle?“ kroutil hlavou kouč City Pep Guardiola.

Ke kontroverznímu momentu došlo za stavu 3:3, opravdu chvíli před koncem závěrečného nastavení. Nikdo neříká, že by Grealish skóroval nebo že by ho třeba některý z obránců nedoběhl, ale stejně nad verdiktem mnoho lidí kroutí hlavou. Jedním z vysvětlení má být, že Hooper foukl do píšťalky při prvním faulu, následně chtěl nechat výhodu, ale uvědomil si, že musí hru přerušit.

„Bohužel udělal něco, co může být obrovskou chybou. Nechápu, co tam viděl. Ano, Haaland byl podražen, ale byl zpátky na nohou a rozehrál na Grealishe. Sice možná jediná chyba, kterou za celý zápas udělal, ale podle mě velká,“ komentoval expert BBC a bývalý anglický fotbalista Dion Dublin.

Zatímco Guardiola padl s hlavou v rukách na trávník, Haaland nejprve doslova seřval rozhodčího, po utkání rozpustil svou bujarou blonďatou hřívu a stále viditelně rozladěný zamířil do kabin. Na frustraci rozhodně nepřidalo ani několik neproměněných vyložených šancí a konečná remíza, kterou zařídil hostující Dejan Kulusevski až v 90. minutě.

„Erling je fantastický hráč. Je trochu zklamaný. Dokonce i rozhodčí, kdyby dnes hrál za City, byl by z toho všeho rozmrzelý. Co ale mohu jako manažer hráčům a fanouškům říct? Týmu, který se snažil ze všech sil, a opět plnému stadionu, který nás povzbuzoval až do konce? Snad příště budeme lepší,“ vzkázal Guardiola.

Trenér Tottenhamu Ange Postecoglou byl ve svém popisu hodně diplomatický. „Vůbec mě to neovlivňuje. Nemyslím si, že je to hlavní příběh dnešního zápasu, z fantastického fotbalu jsou lepší zápletky než jedno rozhodnutí rozhodčího,“ pravil klidně.

Šlágr tedy skončil nerozhodně, pro City jde o třetí ligovou remízu v řadě. Obhájce titulu je aktuálně na třetí příčce, tři body za vedoucím Arsenalem a jeden za druhým Livepoolem. Tottenham, který nevyhrál čtyři poslední duely, se nachází na páté příčce o další tři body za City.

Reklama