Hlavní obsah

Watford odvolal po necelých čtyřech měsících trenéra Ranieriho

Italský trenér Claudio Ranieri skončil po necelých čtyřech měsících u fotbalistů Watfordu. Vedení devatenáctého týmu Premier League v pondělí sedmdesátiletého kouče odvolalo kvůli špatným výsledkům. Londýnský celek spadl po páteční domácí porážce s Norwichem (0:3) na předposlední 19. místo.

Foto: David Klein, Reuters

Italský trenér Claudio Ranieri

Článek

"Představenstvo poznalo Claudia jako bezúhonného a čestného muže, který bude na Vicarage Road vždy respektován. Vedení týmu nicméně věří, že změna trenéra zhruba v polovině sezony poskytne jeho nástupci dostatek času, aby s talentovaným týmem mohl dosáhnout hlavního cíle, kterým je záchrana v Premier League," uvedli zástupci Watfordu v prohlášení.

Bývalý trenér Chelsea, Juventusu Turín, Interu Milán nebo Leicesteru, s nímž vyhrál senzačně v roce 2016 mistrovský titul, převzal Watford na začátku loňského října. Nahradil odvolaného Španěla Xisca Muňoze a podepsal dvouletou smlouvu.

Nakonec však odtrénoval jen 14 zápasů, během nichž získal sedm bodů za dvě výhry a jednu remízu. Od nesestupových příček dělí Watford dva body.

Ranieri se stal osmým odvolaným trenérem v této sezoně anglické ligy. Vedle Xisca skončili předčasně také Steve Bruce v Newcastlu, Nuno Espirito Santo v Tottenhamu, Daniel Farke v Norwichi, Dean Smith v Aston Ville, Ole Gunnar Solskjaer v Manchesteru United a Rafael Benítez v Evertonu.

Watford hledá nového trenéra pošesté od září 2019 a pošestnácté za posledních deset let.

Reklama

Související témata: