Hlavní obsah

Wenger po letech na Emirates, viděl pád Součka a spol. Druhá půle byla strašná, zlobil se kouč West Hamu

Jeho tým měl zaděláno na senzaci. O poločase vedl na Emirates nad Arsenalem 1:0, po přestávce ale lídr anglické ligy sfouknul West Ham třemi góly. „Skóre pro nás bylo lichotivé, mohli jsme odskočit i o dva góly. Jenže ve druhé půli jsme dostali strašné góly," zlobil se po pondělním duelu Premier League (1:3) trenér West Hamu David Moyes. Kladiváři jsou po čtvrté prohře v řadě jen dva body od posledního Southamptonu.

Foto: David Klein, Reuters

Český fotbalista ve službách West Hamu United Vladimír Coufal zdraví fanoušky po utkání s Arsenalem.

Článek

West Ham v londýnském derby vedl díky Benrahmově penaltě, nezvládl však vstup do druhé půle. Nejprve vyrovnal Saka, vzápětí překvapil gólmana Fabiaňského z úhlu Martinelli. O deset minut později se navíc trefil Nketiah.

„Arsenal je výborné mužstvo, ale my jsme mu to ulehčili. Udělali jsme velké chyby, kterých soupeř dokázal využít," litoval Moyes, který v 78. minutě stáhl ze hry záložníka Tomáše Součka. Obránce Vladimíra Coufala nechal na trávíku celých 90 mInut.

Kladiváři, kteří v uplynulé sezoně bojovali o první čtyřku, zůstávají v letošním ročníku za očekáváním. Jen bod je dělí od první sestupové příčky. „Jsme dole, ale nemyslím si, že hrajeme o záchranu. Pořád věříme, že jsme špičkový tým. Musíme o tom ale přestat mluvit a ukázat to na hřišti," pronesl kapitán West Hamu Declan Rice.

„Máme dobré hráče, můžeme hrát klidně o přední příčky. Jenže musíme začít proměňovat šance, poctivě bránit a dělat konečně body," doplnil Moyes, který nevidí jako reálné, že by West Ham v lednu přivedl posily.

„Nemyslím, že se to stane. Většinu peněz jsme utratili v létě," podotkl Moyes. Skotský kouč prohrál proti Arsenalu 15 ligových zápasů na jeho půdě, čímž se vyrovnal trenérovi Harrymu Redknappovi v počtu venkovních porážek v Premier League proti jednomu soupeři.

To Arsenal má úplně jiné starosti - se sedmibodovým náskokem na druhý Newcastle vévodí soutěži. Vyhrál posledních 10 domácích ligových zápasů, čímž vyrovnal svoji nejdelší vítěznou sérii od doby, kdy klub opustil trenér Arsene Wenger.

Legendární francouzský kouč byl v pondělí večer v hledišti Emirates. Poprvé od chvíle, kdy před více než čtyřmi roky v Arsenalu po 22 letech skončil. Fanoušci ho přivítali jako hrdinu, přestože v roce 2018 na jejich nátlak skončil.

Wenger viděl velký obrat Arsenalu, který touží po prvním titulu od roku 2004. „Jsem potěšen výsledkem i výkonem. Soupeř sice vedl, kdy po ojedinělé akci kopal penaltu, ale my jsme cítili, že máme navrch. Vyrovnávací branka nám dodala klid, byla potom jen otázka času, kdy vstřelíme další góly," uvedl trenér Arsenalu Mikel Arteta.

Reklama