Hlavní obsah

Wengerovi se rozpadá kádr, po Flaminim odchází i Hleb

LONDÝN/PRAHA

Arsenu Wengerovi, francouzskému kouči Arsenalu, přibývají starosti. Po odchodu Flaminiho se s klubem rozloužil i Alex Hleb, kterého získal Inter Milán. Zájem evropských klubů je i o další hráče Arsenalu. Známému stratégovi na lavičce Kanonýrů se tak začíná rozpadat jeho koncepce práce, v níž chce dlouhodobě pracovat s mladými nadějnými hráči. Ti ale pomalu opouštějí jeho loď.

Článek

Flaminiho odchod do AC Milán jakoby nastartoval odchody hráčů z Arsenalu. Městský konkurent Flaminiho nového zaměstnavatele, Inter Milán, pro sebe získal běloruského rychlíka Alexe Hleba. Informoval o tom agent sedmadvacetiletého záložníka Nikolaj Shpilevski.

„Alex je připraven udělat jeden z nejdůležitějších kroků svého života,“ řekl pro stránky The Sun. „Opouští Arsenal, přestože mu chtěli nabídnout dlouhodobější kontrakt. Jen čas ukáže, jestli je to správné rozhodnutí, ale teď již není cesta zpět,“ dodal Shpilevski.

Proti odchodu jednoho ze špílmachrů svého týmu se před odchodem postavil trenér Arsene Wenger. „Chceme si Hleba ponechat, chceme, aby byl součástí týmu i příští rok. Už jsme ztratili Flaminiho, nechceme ztratit dalšího hráče,“ prohlásil již dříve Wenger pro goal.com.

Adebayor žádá zvýšení platu

Francozský kouč bude muset odhánět lákavé nabídky ostatních klubů i od svých dalších svěřenců. Španělský Real Madrid si již před časem vyhlédl Cesca Fabregase a střelec Emmanuel Adebayor žádá o zvýšení platu. Z dosavadních 35 000 liber za týden by chtěl tožský útočník 80 000 liber.

„Nyní je čas mluvit o novém kontraktu,“ prohlásil pro Daily Mail Adebayorův agent Stephane Courbis. „Budeme čekat do příštího týdne,“ pohrozil směrem k vedení londýnského týmu.

Tým po sezóně opustí také německý brankář Jens Lehmann, Wengera navíc i nadále trápí zranění českého záložníka Tomáše Rosického, u něhož stále není jisté, kdy bude stoprocentně v pořádku.

Reklama