Hlavní obsah

West Ham a Sheffield vyřešily kauzu Tévez bez soudu

LONDÝN

Fotbalové kluby Sheffield United a West Ham United se dohodly na mimosoudním vyrovnání v souvislosti s dva roky starou kauzou Carlose Téveze. Výše částky nebyla zveřejněna, britská média nicméně odhadují, že West Ham zaplatil poškozenému Sheffieldu deset až 15 miliónů liber (290 až 435 miliónů korun).

Článek

Případ se táhl od sezóny 2006/07, v níž za West Ham neoprávněně hráli Argentinci Tévez a Javier Mascherano. Ačkoli oba přišli do londýnského klubu z Corinthians, jejich kontrakty vlastnila třetí strana (Media Sports Investments), což je proti pravidlům Premier League.

Tévez přitom svými góly pomohl West Hamu k záchraně na úkor Sheffieldu. Rozhodl například poslední utkání sezony proti svému současnému zaměstnavateli Manchesteru United.

Sheffield později vyčíslil, že vinou sestupu přišel zhruba o 21 miliónů liber. Kdyby pokračoval na dnes plánovaný soud, mohl klub z ocelářského města získat podle odhadů až 30 miliónů.

"S vyrovnáním jsme velmi spokojeni. Jsme kluby s fantastickou historií a nyní se chceme zase soustředit jen na fotbal, doufejme že příští sezonu proti Hammers v Premier League," uvedl předseda Sheffieldu Kevin McCabe.

Reklama

Související témata: