Hlavní obsah

West Ham válí dál, Bowen má nabito! Na urážky fanoušků Lutonu odpověděl nejlepším způsobem, řekl kouč Moyes

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V uplynulé sezoně uvízli v jednu chvíli v boji o záchranu, do té nové vlétli fotbalisté West Hamu jako uragán. Ke dvěma výhrám a remíze přidali vítězství v páteční předehrávce na půdě Lutonu (2:1)! Ve velké formě je Jarrod Bowen, který se trefil ve všech třech venkovních zápasech a pomohl Kladivářům do čela Premier League.

Foto: Peter Cziborra, Reuters

Vladimír Coufal (vpravo) a Ryan Giles z Lutonu.

Článek

„Mám z Jarroda velkou radost. Zase byl pro soupeře velkou hrozbou, sezonu začal ve vynikající formě,“ rozplýval se trenér David Moyes nad výkony Bowena, který se nevešel do nejnovější nominace kouči anglické reprezentace Garethu Southgatovi.

Autor vítězného gólu v červnovém pražském finále Konferenční ligy proti Fiorentině se prosadil na Kenilworth Road v závěru prvního poločasu hlavou po centru Lucase Paquety. Během celého zápasu však čelil ze strany domácích fanoušků hanlivého pokřiku ohledně jeho vztahu s přítelkyní Dani Dyerovou, účastnicí populární britské seznamovací herní show Love Island.„Bowene, tvoje přítelkyně je dě..a,“ ozývalo se z hlediště.

Jenže hrdina West Hamu je umlčel nejen gólem, ale i následnou oslavou, kdy si dal prst na pusu. „Odpověděl domácím fanouškům nejlepším způsobem - gólem. Ale je hrozné, čemu musel čelit. Hráči i trenéři jsou uráženi a lidem to projde,“ uvedl Moyes. Jeho tým uklidnil před koncem zápasu druhou brankou Kurt Zouma, Luton už jen snížil v 92. minutě obráncem Madsem Andersenem.

„Z posledních týdnů jsem opravdu nadšený. Ze skvělého vstupu do Premier League i z nových hráčů i členů realizačního týmu. Věřím, že v nastoupené cestě vydržíme,“ řekl Moyes, který kvůli zdravotním obtížím postrádal kapitána české reprezentace Tomáše Součka.

Záložník se zranil v prvním poločase sobotního utkání v Brightonu, kdy se po standardní situaci natahoval hlavou po míči, u něhož ale byl dříve brankář soupeře. Po úderu do hlavy byl Souček ošetřen na trávníku a následně musel kvůli riziku otřesu mozku střídat. Druhý Čech ve West Hamu, obránce Vladimír Coufal, odehrál v pátek proti Lutonu celý zápas.

Reklama

Související témata: