Hlavní obsah

Za porušení finančních pravidel pyká i Nottingham, přišel o čtyři body

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vedení fotbalové Premier League odebralo Nottinghamu čtyři body za porušení finančních pravidel. Podle závěrů nezávislé komise zveřejněných na webu nejvyšší anglické soutěže se klub provinil v období končícím sezonou 2022/23. Za stejný prohřešek pyká v tomto ročníku už Everton, který po odvolání dosáhl snížení trestu z deseti bodů na šest.

Foto: David Klein, Reuters

Zklamaní fotbalisté Nottinghamu

Článek

Pravidla ziskovosti a udržitelnosti (PSR) povolují klubům Premier League za tříleté období ztrátu 105 milionů liber. Nottingham ale strávil v nejvyšší soutěži pouze sezonu 2022/23, předchozí dva roky hrál druhou ligu. Mohl si tak dovolit ztrátu nejvýše 61 milionů liber, hranici ale překročil o 34,5 milionu.

Vedení Nottinghamu pochybení připustilo a podle komise v průběhu vyšetřování plně spolupracovalo. Klub zatím neuvedl, zda se proti verdiktu odvolá. Pokud by tak učinil, mohlo by se o konečné tabulce Premier League rozhodovat až po konci soutěže, která má na programu závěrečné kolo 19. května. Odvolání Evertonu se přezkoumávalo více než tři měsíce.

Nottingham se vinou odečtu propadl na 18. místo do sestupové zóny o bod za Luton.

Reklama