Hlavní obsah

Za prohru Liverpoolu může sudí, podle Beniteze má jít na oční

PRAHA

Trenér fotbalistů Liverpoolu Rafael Benitez se po nedělní prohře 1:2 na Tottenhamu pořádně opřel do rozhodčích, kteří podle něj zápas vůbec nezvládli. Ačkoliv připustil, že jeho tým toho také moc nepředvedl, největšího viníka za úvodní prohru svého týmu našel hned. Hlavnímu arbitrovi zkušený Španěl vytknul, že by potřeboval brýle. Čtvrtý sudí byl pro něj potom příliš nezkušený.

Článek

Samozřejmě, že Benitez nemohl být po špatném vstupu do sezóny spokojený. Vždyť Liverpool, jako jediný tým z velké čtyřky, hned svůj první zápas v novém ročníku prohrál. Domácí totiž poslal do vedení na konci první půle Assou-Ekotto. Ve druhém poločase sice Gerrard z penalty vyrovnal, ovšem chvíli nato vsítil rozhodující gól domácí Bassong.

Když se po utkaní hostujícího trenéra Beniteze zeptali, jak hodnotí výkon hlavního arbitra Dowda, sundal si kouč Liverpoolu na pozápasové tiskové konferenci brýle z tváře a zamával s nimi nad hlavou. „Každý to musel vidět, obzvláště ten penaltový zákrok na Voronina,“ myslel si své Benitez.

„Bylo to tak jasné. U dalšího momentu ve vápně domácích se můžete jen přít, jestli se ruka dotkla míče nebo míč ruky. Další situace byla taky úplně jasná. Nemůžeme ale od tohoto sudího chtít, aby hostujícímu celku odpískal dva pokutové kopy,“ poznamenal zahořklý kouč Reds.

Benitez také nemohl v závěru zápasu přenést přes srdce vykázání svého asistenta Sammy Leeho. Toho na tribunu poslal hlavní arbitr poté, co si mu stěžoval čtvrtý sudí. „Ten čtvrtý rozhodčí byl hrozně mladý a možná by mu neuškodilo trochu se uklidnit. Nevím, jak je starý, myslím ale, že má ještě příliš nízký věk,“ pronesl Benitez na adresu šestadvacetiletého arbitra.

Štěstím naopak po utkání oplýval kouč Tottenhamu Harry Redknapp. „Myslím, že jsme hráli dobře a vyhrát si zasloužili. Soupeře jsme hodně napadali. Očekával jsem ale, že nás Liverpool potrápí trochu víc,“ přiznal na závěr Redknapp.

Reklama