Hlavní obsah

Za rasistické urážky přišel vyhazov z klubu. A pak konec kariéry

Sheffield/Praha

Disciplinární komise Fotbalové asociace ukončila v Anglii vyšetřování Sophie Jonesové, která rasisticky urážela svou soupeřku. K incidentu došlo během pohárového utkání mezi Sheffieldem a Tottenhamem. Komise udělila hříšnici trest zastavení činnosti na pět zápasů. Sheffield postupoval daleko důrazněji, hráčce vypověděl smlouvu. Sedmadvacetiletá fotbalistka pak ohlásila konec kariéry.

Foto: Sport.cz

Fotbalistka Tottenhamu Renée Hectorová byla terčem rasistických urážek.

Článek

Stopka na pět zápasů a vyhazov z klubu byly na Jonesovou příliš. Krátce po zveřejnění výše trestu se hráčka nechala slyšet, že s fotbalem končí. Bývalá útočnice musí také zaplatit pokutu 200 liber.

Fotbalistka Sheffieldu na svou soupeřku Renee Hectorovou dělala během pohárového utkání zvuky připomínající opičí skřeky. Vyšetřování inkriminované události trvalo bezmála čtyři měsíce a disciplinární komise Jonesovou nakonec uznala vinnou.

Rodačka z Liverpoolu po celou dobu vyšetřování tvrdila, že se žádných rasistických urážek nedopustila. Podle oficiálního prohlášení asociace ale existovalo několik důkazů, které ji usvědčovaly.

„Klub úzce spolupracuje s fotbalovými asociacemi EFL a FA a rádi bychom zopakovali, že nepodporujeme rasismus ani žádnou jinou formu diskriminace. Po rozhovoru s hráčkou, které v létě stejně vyprší smlouva, jsme se dohodli na ukončení spolupráce," uvedli k případu zástupci Sheffieldu United.

Reklama

Související témata: