Hlavní obsah

Záložník Manchesteru City věnoval gól tragicky zemřelému majiteli Leicesteru: Byl pro nás jako táta

Praha

Záložník Manchesteru City Rijád Mahriz věnoval vítězný gól v ligovém utkání proti Tottenhamu (1:0) tragicky zesnulému Vičajovi Srivadtanaprapchovi. Alžírský fotbalista měl s majitelem svého bývalého klubu Leicesteru blízký vztah a zpráva o smrti thajského miliardáře při sobotní nehodě vrtulníku ho velmi zasáhla.

Foto: David Klein, Reuters

Mahriz v pondělní dohrávce anglické ligy otevřel skóre v šesté minutě

Článek

Mahriz v pondělní dohrávce anglické ligy otevřel skóre v šesté minutě a při oslavě gólu namířil oba ukazováčky do nebe. Další branka už na londýnském stadionu Wembley nepadla a obhájci titulu se vrátili do čela tabulky o skóre před Liverpool.

"Věnuji gól jemu (Srivadtanaprapchovi). Byl to pro mě těžký víkend, stejně jako pro všechny fanoušky a hráče Leicesteru," řekl Mahriz v emotivním rozhovoru s BBC Sport.

Sedmadvacetiletý ofenzivní hráč strávil v Leicesteru čtyři a půl roku. Nejprve pomohl "Liškám" k postupu do Premier League a v sezoně 2015/16 byl klíčovou postavou při jejich cestě za senzačním mistrovským titulem. Se Srivadtanaprapchou si vytvořil silné pouto.

"Měl jsem s ním velmi, velmi blízký vztah. Byl pro nás jako táta. Mám na něj spoustu krásných vzpomínek," řekl Mahriz. "Bylo šokující a srdcervoucí slyšet takové zprávy. Pro mě je těžké o tom vůbec mluvit, je to smutné," dodal alžírský reprezentant, kterého Manchester City v létě koupil z Leicesteru za 60 milionů liber.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.