Hlavní obsah

Zlá zpráva. Legendární útočník Manchesteru United Law trpí demencí

Legendárnímu fotbalovému útočníkovi a jednomu z nejlepších střelců historie Manchesteru United Denisi Lawovi byla diagnostikována Alzheimerova choroba a vaskulární demence. Jednaosmdesátiletý někdejší reprezentant Skotska to uvedl v prohlášení na klubovém webu.

Foto: Michael Regan, Reuters

Legendárnímu útočníkovi Denisi Lawovi byla diagnostikována Alzheimerova choroba

Článek

"Mám pocit, že v téhle chvíli je potřeba mluvit otevřeně o svém stavu. Byla mi diagnostikována smíšená demence. Jde o Alzheimera a vaskulární demenci," oznámil Law. "Je za námi extrémně těžký rok a ta dlouhá doba izolace tomu rozhodně neprospěla."

Rodák z Aberdeenu vyhrál v roce 1964 Zlatý míč a je s 237 góly ve 404 zápasech třetím nejlepším střelcem historie Manchesteru United. Před ním jsou jen Bobby Charlton (249) a Wayne Rooney (253).

Pravě jeho bývalému spoluhráči Charltonovi byla diagnostikována demence v listopadu loňského roku. Stejné problémy má další fotbalový reprezentant Kenny Sansom, nemocí trpěli i další angličtí hráči Nobby Stiles nebo Bobbyho bratr Jack, kteří před rokem zemřeli.

"Vždycky věříte, že se vám to nestane. Občas si z toho děláte i legraci. Jenže jen ignorujete první náznaky, protože nechcete, aby to byla pravda," řekl Law.

"Zlobíte se, jste frustrovaný, zmatený a pak si děláte starosti o rodinu, protože víte, že to budou řešit právě oni. Přišel však čas se s tím poprat. Poznávám, jak můj mozek chátrá, jak mi vynechává paměť a jak mi situace, které nemám pod kontrolou, způsobují úzkosti," dodal Law.

Reklama