Hlavní obsah

Známý kouč z Premier League v ohrožení? Dal si zápas s fanouškem a prohrál!

Rozdal si to s fanouškem, šel s kůží na trh a světe div se, prohrál. Známý trenér z Premier League přijal výzvu velkého příznivce klubu, aby poměřili síly v umění složit sestavu týmu a zahrát si virtuálně proti sobě. Tedy pouze na počítači při hře Football Manager, ale i tak. Teď aby se ještě manažer strachoval o místo...

Foto: Sport.cz

Manažer Evertonu Ronald Koeman přijal výzvu fanouška a dal si s ním virtuální fotbalový zápas. Prohrál 2:3

Článek

Premier League skončila a je čas se pobavit. Trenér Evertonu Ronald Koeman není výjimkou, a tak kývl na výzvu fanouška Toffees Paula Collyera. Ten se jako tvůrce počítačové hry Football Manager chtěl virtuálně utkat s týmem, který povede trenér „modrých" z Liverpoolu.

Oba muži si vzali, jak jinak, mužstvo Evertonu. Základní sestava se lišila pouze na jednom postu, jen kouč vsadil na rozestavení 4-3-3, kdežto Collyer na netradiční 3-5-1-1.

A trenér Evertonu se nestačil divit, když prohrával 0:3. Pak zřejmě zafungovala poločasová domluva v kabině a Koemanův výběr snížil na konečných 2:3. „Bylo to neuvěřitelně realistické, propracované do detailu. Byla to hodně zajímavá zkušenost," smál se i přes prohru nizozemský kouč. „Ve druhém poločase už jsem ale všemu přicházel na kloub," dodal.

Zápas se uskutečnil v tréninkovém areálu Evertonu. „Byl to pro mě ohromný zážitek, že jsem si mohl tohle všechno vyzkoušet, zvláště proti panu Koemanovi, který je legendou světového fotbalu. Věřím, že i tahle zkušenost pomůže ke zlepšení hry v budoucnu," tvrdil Collyer.

Reklama

Související témata: