Hlavní obsah

Zničený Čech! Wenger dá ve finále FA Cupu přednost náhradníkovi

Londýn

Čtyřikrát v kariéře zvedl Petr Čech nad hlavu slavný FA Cup jako hráč Chelsea a tolik toužil po pátém triumfu v nejstarší fotbalové soutěži světa, v jejímž finále dnes od 18:30 vyzve Arsenal právě nového mistra Premier League. Jenže, mezi tři tyče Kanonýrů v posledním zápasu sezóny pošle Arséne Wenger od začátku podle anglických médií překvapivě Čechova náhradníka Davida Ospinu. Zkušený český brankář je z trenérova rozhodnutí zničený, píše na svém serveru The Guardian.

Foto: Profimedia.cz

Dostane David Ospina příležitost i ve finále FA Cupu?

Článek

Čech hodlal svému bývalému klubu zkazit radost, pátou trofej vybojovat v dresu městského rivala a vylepšit si sezónu, v níž Arsenal skončil v lize pátý a po letech si nezajistil start v příštím ročníku Champions League. Ale zřejmě k tomu nedostane šanci.

„Jestli bude Petr Čech chytat v sobotu proti Chelsea? Je to možné, uvidíme," mlžil Wenger ve středu. Teď je však podle britských médií jisté, že večer ve Wembley bude v základní sestavě Gunners proti týmu ze Stamford Bridge kolumbijský gólman.

Role mezi oběma brankáři byly v sezóně rozděleny jasně: Čechovi patřila Premier League, zatímco Ospina nastupoval ve všech zápasech Ligy mistrů a také v FA Cupu. Ale jen ve třech duelech, čtvrtfinále i semifinále proti Manchesteru City začátkem minulého měsíce už chytal Čech. Role protagonisty ve finálovém duelu ale prý podle všeho připadne překvapivě Ospinovi, který se chystá v létě Arsenal opustit.

Čech se tak dodatečného dárku k nedávným 35. narozeninám, zdá se, nedočká.

Reklama

Související témata: