Hlavní obsah

Přes Jablonec blíže k šampionátu. Se Spartou jsme si zvedli sebevědomí, říká Tupta před derby

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přípravu na jeho již páté podještědské derby v dresu Liberce si slovenský reprezentant Ľubomír Tupta zpestřil u televizní obrazovky, aby se podíval na osmifinále Ligy mistrů mezi Neapolí a Barcelonou. Italský celek totiž na začátku týdne převzal kouč slovenské reprezentace Francesco Calzona, pod nímž by rád v červnu hrál na evropském šampionátu.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Patrik Vydra ze Sparty Praha a Ľubomír Tupta ze Slovanu Liberec během utkání 21. kola Fortuna ligy.

Článek

Sledoval jste ho speciálně kvůli trenérovi?

(usměje se) Speciálně ne, ale určitě jsem se na něj podíval. Trenér měl před ním s Neapolí prakticky jeden den, pouze jeden trénink, takže se určitě nic extra čekat nedalo. Uhrál dobrý výsledek (1:1), což mu přeju.

Překvapilo vás jeho angažmá v Neapoli?

Už se o tom trochu spekulovalo koncem minulého roku, ale nakonec to nedopadlo. Teď se to taky událo dost narychlo. Když mu to slovenský fotbal dovolil a umožnil tuhle šanci, nakonec je tam.

Vám úvod jara zatím vyšel, cítíte, že na Euro máte blíž?

Do šampionátu je ještě strašně daleko, ale věřím, že takové výkony budu podávat i nadále, že přidám ještě nějaké góly a asistence. A pomůžu nejen klubu, ale i sám sobě a že se nakonec na mistrovství Evropy dostanu.

Tupta je hráč pro evropský fotbal. Příspěvek z pořadu Přímák.Video: Sport.cz

Teď vás čeká Jablonec, proti němuž se vám daří. Ve čtyřech zápasech jste mu vstřelil dva góly. Je vaším oblíbeným soupeřem?

Doufám, že statistiku navýším už teď v sobotu a že tento důležitý zápas pro oba týmy zvládneme my. S Jabloncem jsem ještě neprohrál, tak snad neporazitelnost prodloužím.

Oba kluby při příležitosti 62. derby podpořili transfuzní stanici a mottem duelu je „Derby až na krev“. Bude se hrát na krev?

Věřím, že ne, že budeme hrát fotbal. Prakticky každé derby je trochu vyhrocené, ale až tak bych to nebral. Viděl jsem sestřihy z posledních dvou zápasů Jablonce, dali osm gólů, takže sílu tam určitě mají. Ale víme, že i my máme dobrou formu a že fotbal umíme hrát. Rozdáme si to, a kdo bude lepší, ten vyhraje.

Liberec má mladé mužstvo, nakolik mu zvedl sebevědomí dobrý výkon na Spartě?

Určitě nám ho zvedl, ale už i výkon s Olomoucí, která má také zkušené mužstvo. Myslím, že jsme zápas kontrolovali a zaslouženě vyhráli (2:0). Potrápili jsme i Spartu (1:2), chyběla nám jen lepší koncovka. Určitě můžeme být spokojení a na sebevědomí nám to přidá.

Proti Spartě nemohl kvůli nemoci hrát Ahmad Ghali. Jak důležitým hráčem pro vás aktuálně je?

Ghali má teď výbornou formu, takže určitě je pro mužstvo důležitý. Věřím, že se dá do kupy a v sobotu nám pomůže. Každý hráč je pro mužstvo něčím důležitý.

Čekáte kvůli vydatnému dešti v sobotu těžký terén?

Teď určitě není ideální, ale pro každého bude stejný. Na něj se určitě nemůžeme vymlouvat my ani oni. Musíme to brát takové, jaké to je, jen musíme naši hru přizpůsobit tomu, co se na tom bude dát hrát, abychom to zvládli.

Reklama