Hlavní obsah

Spartu trápil vlastní odchovanec: Něco jsem chytil, ale bylo to k ničemu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je odchovancem pražské Sparty, v neděli ale nastoupil na Letné jako host a skvělými zákroky dlouho držel Liberec ve hře. Prohře 1:2 nakonec gólman Hugo Jan Bačkovský nezabránil. „Speciální motivaci do kabiny jsem nedával. Kdybychom uhráli nějaký bod, něco bych určitě přinesl,“ prozradil po utkání.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Brankář Hugo Jan Bačkovský během utkání 21. kola Fortuna ligy mezi Spartou a Libercem.

Článek

Na Bačkovském bylo znát zklamání, že Liberec závěrečný tlak neproměnil ve vyrovnávací branku. Sám 24letý gólman, který vyrostl na Spartě a následně se přes Vlašim nebo Bohemians dostal až do Liberce, měl na dramatu lví podíl.

„Podali jsme dobrý výkon. První půle byla vyrovnaná, šance na obou stranách. Zápas rozhodly dva slepené góly Sparty hned po přestávce. Pak jsme se rozkoukávali, snížili a měli možnost vyrovnat. Ale nepovedlo se,“ popisoval Bačkovský.

Liberec byl ve hře i díky němu. V první půli výbornými zákroky vychytal šance Lukáše Sadílka, Jakuba Peška nebo Lukáše Haraslína. „Cítil jsem se skvěle, zápas měl rychlé tempo. Byl plný dům, výborná atmosféra. Něco jsem chytil, ale bylo to nakonec k ničemu,“ dodal sklesle.

Opravdu se zdálo, že si domácí střelci vylámou na libereckém brankáři zuby. Jenže přišla 47.minuta a střela Haraslína, kterou ještě tečoval blokující Filip Prebsl. Bačkovský byl bez šance.

„Byla to rychlá situace. Bezprostřední pocit? Do teče šlo o chytatelnou střelu. To je můj dojem. Myslím, že bych s tím udělal víc,“ vyprávěl muž, jehož za dvě minuty překonal ještě Victor Olatunji. Snížení Filipa Horského už na dělbě bodů nic nezměnilo.

A tak Liberec nezvítězil ani v 10. venkovním utkání aktuálního ligového ročníku. „Asi máme vyhrávat jinde než na Spartě, to by byl bonus. Jsou jiné týmy, které bychom měli porážet. Určitě je naším cílem sérii zlomit,“ burcoval Bačkovský.

Potřeba bude mimo jiné zlepšit finální řešení a zakončení. Šancí či slibně se rozvíjejících akcí měli Severočeši na Letné možná více, než čekali. Jenže v klíčových momentech často nepřišlo ideální rozhodnutí.

„Kdybych řekl, že klukům padá na tréninku jeden gól za druhým, potopil bych nás brankáře. Ale ano, šancí bylo hodně a dal se z toho vytěžit víc než jeden gól,“ uznal Bačkovský, jenž se také v jeden moment nestal oblíbencem publika. Ve vápně po vyboxování míče trefil do hlavy stopera Filipa Panáka, sudí Jan Všetečka ani po konzultaci s videem penaltu nenařídil.

Reklama