Hlavní obsah

Přestupová bomba? Messi má mít namířeno zpět do Barcelony, pomůže mu k tomu Beckhamův klub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přestupové období se blíží a rušno je i kolem Lionela Messiho. Kromě saúdskoarabského Al-Hilálu nyní do boje o sedminásobného nejlepšího fotbalistu planety vstoupil také klub jeho srdce, tedy pochopitelně Barcelona. A k realizaci plánu by mu měl pomoci Inter Miami, americký klub, spoluvlastněný někdejším skvělým záložníkem Davidem Beckhamem.

Foto: Christian Hartmann, Reuters

Kam zamíří další kroky Lionela Messiho?

Článek

Messimu v létě vyprší smlouva v Paris Saint-Germain a je již de facto jisté, že k jejímu prodloužení nedojde. O zájmu Al-Hilálu ohledně angažování kapitána úřadujících mistrů světa se spekuluje již delší dobu, přičemž v případě uskutečnění tohoto přestupu by si to Messi v saúdskoarabské soutěži rozdal s odvěkým rivalem Cristianem Ronaldem, který působí v An-Nasru. Americký portál ESPN ale přišel s informací, která by znamenala přestupovou bombu léta a „last dance" Messiho v červenomodrém dresu Barcelony.

Podle jeho zdrojů se totiž výše zmíněný Inter Miami dohodl s Barcelonou na plánu, jak dostat 35letého Argentince v následujících letech na obě adresy. Vše vypadá poměrně jednoduše. Miami by v létě Messiho podepsalo coby volného hráče, načež by jej obratem poslalo na rok hostovat právě do katalánského velkoklubu. Což by se zamlouvalo i trenérovi Xavimu. „Naši fanoušci skandují Messiho jméno každý zápas. S fotbalového hlediska bych o jeho přínosu vůbec nepochyboval, takže záleží jen na něm,“ pravil 43letý kouč.

Ročník 2023/2024 by tak levonohý kouzelník strávil v Barceloně a poté by se přesunul svoji úspěchy ověnčenou kariéru završit do USA. Mimochodem, právě Spojené státy budou v létě 2024 hostit jihoamerický šampionát Copa América, takže by se Messi americkému obecenstvu nejprve stylově představil v reprezentačním dresu.

Ptáte se, proč je třeba volit tak složitý postup a Messi do Barcelony nezamíří rovnou? Důvod je jednoduchý. Přísná pravidla La Ligy ohledně financí a uzavírání smluv s jednotlivými hráči by totiž mohla znamenat, že Blaugranas by si poměrně tučný kontrakt a případný podpisový bonus Argentice nebyli schopni dovolit. I proto se Beckhamův klub společně s Barcelonou uchýlil k legální kličce, která by mohla znamenat návrat legendy tam, kde se jí dařilo nejlépe. A to by se pro téměř všechny fanoušky katalánského celku rovnalo splněnému snu...

Reklama