Hlavní obsah

Chelsea po rekordním přestupu Caiceda utratila dalších 1,5 miliardy. Ze Southamptonu přichází bývalý hráč City

Belgický záložník Roméo Lavia se podle britských médií stěhuje ze Southamptonu do Chelsea. Londýnský velkoklub za devatenáctiletého fotbalistu zaplatil 53 milionů liber (téměř 1,5 miliardy korun), uvedla BBC.

Foto: Matthew Childs, Reuters

Roméo Lavia přestupuje ze Southamptonu do Chelsea.

Článek

Lavia na ostrovech působí od roku 2020, kdy podepsal smlouvu v Manchesteru City. Za vítěze posledních tří ročníků anglické ligy ale odehrál jen dva zápasy, než loni v červenci zamířil za 10,5 milionu liber (takřka 300 milionů korun) do Southamptonu.

V uplynulé sezoně mladý defenzivní záložník odehrál za klub 34 zápasů, v nich vstřelil jednu branku, ale sestupu z Premier League nezabránil. Zájem o něj měl i Liverpool, ale nakonec Lavia zamíří na Stamford Bridge. Podobně jako ekvádorský záložník Moisés Caicedo, který dal před "Reds" přednost Chelsea. Ta za něj Brightonu zaplatí až 115 milionů liber (3,2 miliardy korun) a udělá z něj nejdražšího hráče v historii anglické ligy. "Blues" za nové posily v létě utratili přes 330 milionů liber (9,3 miliardy korun).

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.