Hlavní obsah

PŘÍMÁK: Ve Spartě jako v bavlnce. Karabcovi by podle bývalého gólmana trochu diskomfortu neuškodilo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dostal příležitost místo zraněného Tomáše Čvančary a měl tak ideální možnost se předvést. Sparta v duelu na Slovácku (1:1) nasadila na pravou stranu útočného trojzubce talentovaného Adama Karabce, jenž na jaře sbírá minuty spíše sporadicky. Devatenáctiletý talent však v Uherském Hradišti příliš nepřesvědčil. „Já mám s Karabcem problém už od začátku. Když nastoupil, říkal jsem si, co tam ten kluk bude hrát,“ řekl v pořadu Přímák webu Sport.cz legendární gólman Sparty Jaromír Blažek.

Přímák s legendárním gólmanem Jaromírem BlažkemVideo: Sport.cz

 
Článek

Ve Spartě Karabec začínal v roce 2020, když mu bylo šestnáct let. Premiéru si tehdy odbyl v zápase se Sigmou Olomouc. V sezoně 2021/22 vyběhl na trávník ve třiceti ligových utkáních. Očekávání, která do něj vedení i fanoušci vkládali, ale zatím příliš nenaplnil. Pod novým trenérem Brianem Priskem v aktuálním ročníku ze začátku nastupoval v pravidelně, postupem času však přišel sešup nejen mimo základní jedenáctku.

Blažek má pocit, že ofenzivní záložník nevyužívá svůj potenciál ve Spartě naplno. „Myslím si, že je v něm víc, než co předvádí. Otázka je, proč to neukáže," přemítá bronzový medailista z EURO 2004. „Kluci ve Spartě mají příliš velký komfort. Možná by Karabcovi pomohlo udělat mu život trošku složitější," usmívá se lišácky majitel šesti ligových titulů s Letenskými.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Adam Karabec ze Sparty se snaží probít dvojblokem hráčů Slovácka.

Čvančara, který do sobotního zápasu nenastoupil ze zdravotních důvodů, je pátým nejlepším střelcem ligy a velkou oporou. S Janem Kuchtou tvoří v jarní části sezony údernou útočnou dvojici. „Asi si na sebe zvykli, trenér je začal stavět dopředu. Čvančara je navíc povahou trošku grázlík a mužstvo umí strhnout. Na Slovácku chyběl," hodnotí Blažek.

S tím souhlasí i redaktor webu Sport.cz Jiří Lizec: „Čvančara odvádí skvělou práci v takzvaném útočném trojzubci, ve kterém ho doplňuje Kuchta a Lukáš Haraslín. Spartě chyběla dravost a zakončení, viděli jsme, že neproměnila tutovky." Adama Karabce zatím detailně komentovat nechtěl, jelikož úloha hráčů s malou minutáží je těžká a pro hodnocení je potřeba mít větší vzorek duelů.

Reklama

  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice zítra 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články