Hlavní obsah

Sadílkovi návrat zhořkl. V Hradišti to mám rád, ale nechtěl jsem tady ztratit body, smutnil záložník Sparty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na konci minulé sezony přispěl ještě jako hráč Slovácka k vítězství hradišťského týmu ve finále Českého poháru nad Spartou, a teď poprvé nastoupil za letenské mužstvo proti svým nedávným parťákům na stadionu, kde fotbalově vyrůstal. Záložníkovi Lukáši Sadílkovi návrat zhořkl, po remíze 1:1 vystřídala jeho současný celek v čele ligové tabulky Slavia.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Lukáš Sadílek ze Sparty Praha. Archivní foto

Článek

Proč se vám nepovedlo na Slovácku zvítězit?

Bohužel jsme úvodních zhruba dvacet minut prospali. Byli jsme pomalí a téměř bez pohybu. Pak jsme se zlepšili a domácí, jimž vyšla jedna akce, jsme už téměř k ničemu nepustili. Jenže jsme nadějné situace nedokázali dohrát do úspěšného konce. Vyrovnali jsme aspoň z penalty. Velká škoda, že jsme skóre neotočili. Ztratili jsme na Slovácku dva body.

Čím si špatný vstup do zápasu vysvětlujete?

Tušili jsme, že to bude hodně náročné utkání. Hodně soubojové. Slovácko má výbornou defenzívu, strašně těžko jsme se do ní dostávali. Chtělo to hrát rychleji. Šancí jsme si ale postupně vytvářeli dost. Takže jsme zklamaní, měli jsme na to, abychom utkání zvládli.

Nedokázali jste nahradit střelce Čvančaru, který nemohl nastoupit ze zdravotních důvodů?

Centrů létala do šestnáctky Slovácka spousta a příležitostí vstřelit gól jsme měli dost. Krejčímu se možná v jedné z nich ztratil balon ve sluníčku. Tlačili jsme, domácí už naopak neměli ve druhém poločase skoro nic. Bohužel se nám ze hry skórovat nepodařilo.

Po plichtě v derby se Slavií je to pro vás druhá ztráta v řadě. Nepoznamená vás?

Neudělá to s námi nic. Chceme titul, takže musíme být silní. V obou zápasech jsme dokázali srovnat. Snad nás to spíš nakopne, než položí. V kabině cítím mentální sílu.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Adam Karabec ze Sparty se snaží probít dvojblokem hráčů Slovácka.

Čeká vás náročný program s vloženou ligovou středou a s finále Českého poháru. Zvládnete ho?

Máme dobře natrénováno. Víc zápasů nám nevadí. Trenéři s námi neustále mluví, takže dobře vědí, kdo se případně necítí dobře.

Jaký pro vás byl návrat do Uherského Hradiště z osobního hlediska?

Hrozně jsem se sem těšil, ale nechtěl jsem odjíždět s prohrou ani s remízou.

Stihl jste si po utkání se svými bývalými spoluhráči promluvit?

Aspoň krátce jsem se potkal snad se všemi včetně trenéra Svědíka. Strávil jsem tady mnoho let, a mám to zde rád. Je to tu jedna velká rodina. Místní prostředí mi obrovsky přirostlo k srdci. Jsem rád, že jsem tady zase byl, i když jsme brali jen bod.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.