Hlavní obsah

Přišel, viděl, skóroval. A to debutant Wallem původně vůbec neměl zasáhnout do hry

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Za osmdesát sekund si neuvaříte ani instantní nudle. I tak nizoučká porce času na hřišti ale stačila norskému středopolaři Conradu Wallemovi k tomu, aby se prosadil při svém debutu za pražskou Slavii a zpečetil tak vítězství 3:0 proti ukrajinskému Dnipru v úvodním duelu třetího předkola Evropské ligy. „Přitom ani nebylo v plánu, že půjde do utkání,“ přiznal po utkání trenér Jindřich Trpišovský.

Škoda vyloučení, mohli jsme vyhrát víc, říká Jindřich Trpišovský. Wallem? Že půjde do hry ani nebylo v plánu...Video: Sport.cz

 
Článek

Čím to, že se tedy Wallem do hry vůbec dostal? „Dohadovali jsme se na lavičce o dvou hráčích, kteří na postu levého záložníka vystřídají Václava Jurečku. Zničehonic jsme se ale rozhodli pro třetí variantu, kterou byl právě Wallem. Sice nemá s poháry žádné zkušenosti a je tu nový, ale řekli jsme si, že je to zápas pro něj. Byl to takový momentální nápad," přiblížil slávistický kouč tah, který se po chvilce ukázal být geniálním.

Norský záložník totiž krátce po příchodu na hrací plochu nakopl motory na levém křídle a vybojoval standardní situaci. Po jejím zahrání se k němu balon ve skrumáži odrazil a Wallem, ač neplatí za nijak zvlášť gólového hráče, si počínal jako ostřílený kanonýr. Přímo před zraky slávistického kotle napálil míč rovnou pod břevno a mohl si tak rovnou užít radostnou erupci zaplněných ochozů.

Jindřich Trpišovský o Ivanu Schranzovi. Bez emoční hráč. Jeho střele říkám Schranzovka!Video: Sport.cz

„Upřímně nevím, jestli tu někdo měl lepší debut. Dát gól takhle rychle, ještě před Tribunou Sever, je fantastické. Jsem rád, že mu to vyšlo," usmíval se Trpišovský. „Co se má stát, se stane. Budu se snažit ještě nějaké góly přidat, ale určitě je ode mě nečekejte každou minutu," culil se sám šťastný střelec v rozhovoru pro klubový web.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Radost hráčů pražské Slavie z druhého gólu v síti ukrajinského Dnipra.

Wallem za sebou přitom neměl vůbec povedenou letní přípravu, přesněji řečeno prakticky žádnou. Krátce poté, co jej Slavia vykoupila z norského Odds BK, se totiž v přípravném zápase zranil, takže místo tréninkových dávek polykal ty rehabilitační. „Jsem vděčný trenérům, že na mě netlačili, celou dobu mě podporovali a já se jim za projevenou důvěru dokázal konečně odměnit," ocenil Wallem přístup realizačního týmu.

Vzhledem k obrovské konkurenci v kádru sešívaných se nedá očekávat, že by letní posila Slavie po snovém debutu okamžitě zaplula do základní sestavy. Už teď je ale jisté, že na Wallemovu premiéru se bude vzpomínat jen a jen v tom nejlepším světle. Vždyť tolik skvělých útočníků se trápilo týdny, než se poprvé trefili v novém působišti, a Wallem to coby středopolař stihl za pár desítek sekund...

Reklama

  1 : 0 Dortmund - PSG 1 : 0 dohráno
20240501T21 : 00:00+0200
Dortmund vs. PSG
Dortmund vs. PSG
Dortmund
PSG
  AS Řím - Leverkusen dnes 21 : 00
20240502T21 : 00:00+0200
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím
Leverkusen
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.