Hlavní obsah

Bazén ve třicátém patře, špagety v Pochodni. Češi se chystají na malé, ale čiperné

Dauhá

Čtvrteční volné odpoledne využili podle libosti. V bazénu ve třicátém patře, u moře nebo v nákupním centru. Po dobrém pátečním obědě v hotelu Pochodeň v Dauhá se už fotbaloví reprezentanti zase plně koncentrují na sobotní přípravný duel s domácím Katarem. Trénink mají až navečer, protože teplota přes den šplhá přes třicet stupňů Celsia.

Češi se chystají na Katar

 
Článek
Fotogalerie

Ne náhodou se mistrovství světa 2022 v Kataru poprvé v historii šampionátu odehraje v zimě, od listopadu do prosince. Čeští fotbalisté během přípravné mise v Dauhá na vlastní kůži poznávají, jak složité klimatické podmínky v dějišti budoucího velkého turnaje vládnou.

„Musel bych si na ně asi chvíli zvykat. Docela se divím, jak tady místní fotbalisté podmínky zvládají," říká Jan Kliment, legionář z Bröndby Kodaň uvyklý spíš na pořádnou zimu.

„Jsme rádi, že nám trenéři program s ohledem na vysoké teploty uzpůsobují," dodává plzeňský Jan Kopic před tréninkem, který začne až za tmy, kdy se vedro přece jen trochu zmírní.

Bránit se Katařanům moc nechce

Island, který se probojoval na MS v Rusku, národní tým ve středu porazil 2:1. Teď mají Češi na mušce domácí Katar.

„Viděli jsme soupeře na dvou videích. S míčem jeho hráči umějí, nechce se jim ale moc bránit. Toho bychom měli využít," říká Kopic.

„Katařané jsou rychlí, většinou menší hráči. Mají rychlý přechod do ofenzívy, nesmíme nic podcenit. Čeká náš jiný styl než v Evropě," dodává Kliment.

Zápas Katar - Česká republika se hraje v sobotu od 17:30 SEČ. Přímý přenos vysílá ČT sport, podrobnou on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Reklama