Hlavní obsah

Brückner: Makedonie je silnější než na podzim

TEPLICE

Získat tři body a vytvořit si tak co nejlepší výchozí pozici pro podzimní závěrečnou část kvalifikace o MS 2006. To je úkol českých fotbalových reprezentantů pro středeční utkání 1. skupiny s Makedonií, které se hraje v Teplicích od 17 hodin. Trenér českého týmu Karel Brückner před posledním bojem jarní části kvalifikace zřejmě udělá radikální změnu v rozestavení.

Článek

Obránce Rozehnala vyřadila ze hry zraněná pata, a tak se na postu stopera představí zřejmě Galásek, jenž zde odehrál už druhý poločas proti Andoře a včera absolvoval na stejném místě celý trénink.

Po výjimečném duelu s Andorrou, v němž trenér zvolil systém s třemi obránci a třemi útočníky, se zřejmě vrátí k zažitému způsobu hry se čtyřmi zadáky. "Je to v hráčích, nikoli v systému. Ty jsou překonané. Více neprozradím," zůstal věrný tradici nerozebírat sestavu. Zřejmě se do hry zapojí Jiránek a jeden z trojice útočníků zůstane na lavičce. A kapitánovo místo v záloze zaujme Polák, jenž byl v sobotu excelentní.

Makedonci jsou teď pracovitější

"Každý musí zvládnout místo, které mu trenér přidělí," pronesl Tomáš Galásek s dovětkem, že tým si nepřipouští nic jiného než vítězství. "Bude to těžké. Makedonci nic nevypustí, jsou silní v soubojích." I Brücknerovi je jasné, že selanka s Andorrou bude nahrazena mnohem tvrdším protivníkem. "Makedonci změnili trenéra, mají v týmu hodně nových hráčů. Od vzájemného zápasu na podzim jsou mnohem silnější," varoval.

"Mají jinou strategii, hrají poctivěji, kompaktněji a jejich fotbal je teď mnohem pracovitější," rozebíral proměnu soupeře Brückner. Vycházet ze zápasu, v němž český tým vybojoval v listopadu ve Skopje tři body po gólech Kollera a Lokvence v úplném závěru, nelze.

Trenér chce, aby pršelo

Proto český kouč hráče instruoval sestřihy jarních zápasů Makedonců v Andoře, doma s Rumunskem a v Arménii. "Mají zvláštní mentalitu," upozornil Brückner na odevzdanost dnešního protivníka v Andoře. "Proti nám se určitě vybičují k velkému výkonu."

Hráči včera v dešťovými přeháňkami zkrápěných Teplicích absolvovali trénink v době dnešního zápasu, už odpoledne měli technicko-taktickou poradu. "Doufám, že bude pršet. Mám raději plískanice než úmorné vedro, kdy je fotbal příliš vyčerpávající," usmál se Brückner.

ČESKO - MAKEDONIE
Teplice - 17:00 h, TV Nova
Rozhodčí Dauden Ibaněz (Šp.)
Pravděpodobné sestavy
ČR: Čech - Jiránek, Ujfaluši, Galásek, Grygera - Poborský, Polák, Rosický, Šmicer - Koller, Baroš (Lokvenc).
Makedonie: Madzovski - Šumulikoski, Lazarevski, Petrov, Sedlovski - Vasovksi, G. Popov, Mitrevski, Maznov - Panděv, Grozdanovski.

Reklama

Související témata: