Hlavní obsah

Brückner: Soupeř má kvalitu i emoce

PRAHA

Den po svých 65. narozeninách přivítal v neděli trenér české fotbalové reprezentace Karel Brückner své svěřence na reprezentačním srazu v dejvickém hotelu Praha. Kádr před kvalifikačním duelem v Makedonii zatím není kompletní, někteří z nominovaných hráčů ještě nestihli dorazit po víkendových zápasech svých týmů v evropských ligových soutěžích.

Článek

Přes radostnou událost trenér na oslavy nemyslí. "Neoslavil jsem narozeniny ani doma, ani tady s reprezentací," upřesnil s úsměvem čerstvý pětašedesátník. Poté se ale už s vážnou tváří představil středečního soupeře národního celku. "Makedonie je soupeř, který je schopný kohokoliv porazit, ale také s kýmkoliv prohrát," upozornil.

"Není ale tak nevyzpytatelný, jak se zdá - proti velkým celkům se totiž dokáže vytáhnout. To jsme měli možnost vidět i v souboji s Nizozemskem," dodal Karel Brückner.

Kvalita i emoce

"Makedonský kádr soupeře disponuje kvalitou i důležitými emocemi, což prezentoval právě v souboji s Holandskem, kdy mohl dokonce vyhrát," říká kouč. My se ale připravíme v rámci možností, spoléhat budeme na zažité věci. Hlavní slovo bude mít rehabilitace," přibližuje program národního týmu jeho lodivod.

Cíle jsou ale jasné. Češi musejí bodovat, pokud chtějí okupovat horní příčky tabulky kvalifikační skupiny. V čele je zatím Rumunsko, které by Češi v případě výhry bodově dostihli "Pokud bychom se nám podařilo naplno bodovat, měli bychom slušnou výchozí pozici. Každý jiný výsledek je ztráta," uvědomuje si Brückner.

Kompletní kádr by měl kouč k dispozici až v pondělí, po víkendových zápasech na sraz dorazí později několik reprezentantů, včetně útočníka Milana Baroše. "Naštěstí nikdo nehraje v pondělí, protože i tuto situaci bychom museli respektovat. Podobné problémy mají i naši soupeři. Příprava ale bude více v oblasti teorie, na pořádné nácviky specifických situací není čas. Někteří mají za sebou náročný program neděle-středa-neděle, takže příprava bude hlavně o regeneraci" upozornil na možnou únavu svých oveček.

Hattrick kouče potěšil

Po svalovém zranění se naopak o víkendu ve velkém stylu vrátil Milan Baroš. Útočník Liverpoolu v Premier League třemi góly zařídil výhru nad Crystal Palace. "Pro mě je důležitější, že zápas odehrál bez úhony. Svalová zranění jsou nevyzpytatelná. Jsem rád, že je v pořádku. Ale tři vstřelené branky jsou určitě potěšující zpráva.

Na závěr se Karel Brückner ještě vrátil ke středečnímu soupeři českého výběru. "Makedonci mají kvalitní mezihru a hlavně ve středu pole dokáží velice dobře bránit. Podle mých informací by měli nastoupit v totožné sestavě jako proti Nizozemsku, takže se dá čekat i stejný styl hry. Budou zodpovědně bránit a čekat na vhodnou příležitost k brejku," očekává

Kvalifikační zápas Makedonie - Česko se hraje ve středu od 17:20 ve Skopje.

Nominace české reprezentace:
Brankáři:
Jaromír Blažek, Petr Čech
Obránci:
René Bolf, Zdeněk Grygera, Tomáš Hübschman, Marek Jankulovski, Martin Jiránek, Tomáš Ujfaluši
Záložníci:
Tomáš Galásek, Marek Heinz, Radoslav Kováč, Karel Poborský, Tomáš Rosický, Libor Sionko, Štěpán Vachoušek
Útočníci:
Milan Baroš, Tomáš Jun, Jan Koller, Vratislav Lokvenc

Reklama

Související témata: