Hlavní obsah

Brückner: Spokojenost je zatím jen dílčí

PRAHA

Česká fotbalová reprezentace zvládla i druhé utkání proti papírově slabšímu soupeři, Makedonii nastřílela v Teplicích šest branek. Po výhře 6:1 byl výjimečně spokojený i kouč národního celku Karel Brückner. "Ta hlavní spokojenost ale přijde, nebo nepřijde, až po závěru kvalifikace," upozornil po zápase zkušený trenér v rozhovoru pro deník Právo.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Karel Brückner

Článek

Jak jste spokojen s výsledkem a výkonem týmu v utkání s Makedonií? Nerad to slovo používám, ale dnes udělám výjimku. Jsem spokojený nejen s výsledkem a výkonem týmu, ale s přístupem všech hráčů a jejich pracovitostí po celých deset dní. Tato spokojenost je však zatím jen dílčí. Ta hlavní spokojenost přijde, nebo nepřijde, až na konci kvalifikace podle toho, jestli postoupíme nebo nepostoupíme na mistrovství světa.

Přesto, neměl jste za stavu 0:1 s Makedonií obavy, že hra na tři obránce byla přece jenom velkým rizikem? Nevím, zda šlo o obavy, ale za takové situace mám určitý nejistý pocit, že ne vše musí vyjít. My však máme silné sebevědomí a tento tým je laděný útočně. O hře na tři obránce jsem byl rozhodnutý už poté, co nám vypadl pro zranění Jankulovski. Mohli bychom hrát na jednu naši šanci a na nulu na straně soupeře, ale to nechceme. Hrajeme útočný fotbal i se třemi obránci, i když je to s určitým rizikem. Útočně hrajeme, i když je na hrotu jeden hráč, jen způsob je jiný.

Znovu jste použil tři klasické útočníky... Nelze nevyužít, když máte k dispozici takové hráče, jakou jsou Koller, Lokvenc a Baroš. A za nimi další ofenzivně laděné.

Proč podle vás byly oba poločasy tak rozdílné? Ani v tom prvním nechyběla kvalita, ale útočníci málo vyplňovali prostor při zakládání našich akcí. Mezera mezi nimi a zálohou byla velká. Soupeře si také musíte připravit. To jsme udělali, proto to vypadalo ve druhé půli jako snazší.

Považujete vítězství 8:1 nad Andorrou a 6:1 nad Makedonií jen za splněnou bodovou povinnost? Tohle jsem slyšel a četl neustále, že jde o povinnost získat z těchto dvou zápasů šest bodů... My jsme tu povinnost splnili mnohokrát. Nejen ziskem bodů, ale i nastřílenými góly, akcemi a hrou, kterou se bavili diváci i sami hráči.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.