Hlavní obsah

Češi jsou proti exotickému soupeři tutovým favoritem

Praha

Čeští fotbalisté před posledním kvalifikačním duelem o MS 2022 narazí v přátelském utkání na Kuvajt. Součka a spol. bude večer v Olomouci dirigovat asistent Jiří Chytrý, jelikož hlavní trenér Jaroslav Šilhavý byl pozitivně testován na koronavirus. Vzhledem k četným absencím i kvalitě soupeře se dá čekat, že šanci dostanou méně vytěžovaní reprezentanti. Přesto jsou jasným favoritem domácí, na jejich vítězství je vypsán kurz 1,26:1. Na to, že Kuvajt překvapí, si mohou sázkaři vsadit v kurzu 14:1, na remízu pak v kurzu 5,78:1.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Aleš Matějů a Jakub Pešek oslavují gól na 1:1 během utkání s Walesem.

Článek

Češi se budou muset obejít v následujících dvou zápasech bez útočníků Schicka a Hložka. Góly tak budou mít na starost Vydra, Krmenčík nebo Kuchta. Chybět bude i stoper Čelůstka, kterého by mohl nahradit jeho na poslední chvíli povolaný spoluhráč ze Sparty Panák. Pro něj je už pozvánka do reprezentace odměnou za dlouhou rekonvalescenci po táhnoucím se zranění.

„V Olomouci v podvečer nelze čekat elektrizující atmosféru, která by dohnala české fotbalisty se na sto procent vydat. Navíc bez trenéra Šilhavého a s tím, že to hlavní - nastřílet co nejvíc gólů - potřebují předvést v úterní kvalifikaci proti Estonsku, takže nečekám žádnou gólovou smršť," předesílá Jiří Hadrava, tiskový mluvčí Tipsportu.

Manažer Libor Sionko o nemoci trenéra Jaroslava ŠilhavéhoVideo: FAČR

„Český fotbal pravděpodobně splní povinnost, ale Kuvajt se nedá zadarmo, což předvedl v posledním utkání s Bosnou (0:1). Nehrála sice v kompletní sestavě, ale ani tak rozhodně neměla špatný tým," poukazuje mluvčí.

„Reprezentaci čekají poslední dvě utkání kalendářního roku, v obou případech se od ní očekává výhra. Kuvajt dokázal z posledních deseti zápasů přehrát jen Tchaj-wan. Většinu jeho kádru tvoří hráči z domácí ligy, která je na znatelně nižší úrovni než česká Fortuna liga. Není ovšem radno soupeře podcenit, poslední duel odehrál proti Bosně a Hercegovině, které podlehl pouze 0:1," přidává se Michal Hanák, hlavní bookmaker Fortuny.

Proti favoritovi jde jen pár tiketů

„Přesto se čeká, že Češi vylepší svou bilanci proti asijskému týmu, s nímž se zatím v éře samostatné České republiky setkali jen jednou. V roce 1995 pod taktovkou Dušana Uhrina st. zvítězili v Kuvajtu 2:1, góly vstřelili Drulák s Gabrielem. Uvidíme, kdo na ně v Olomouci naváže," dodává Hanák.

Kromě již zmíněného zápasu si čeští fotbalisté zahráli proti Kuvajtu ještě v rámci československé reprezentace. V základní skupině mistrovství světa 1982 si týmy rozdělily body po remíze 1:1. Jediný gól favorita tehdy z penalty vstřelil Antonín Panenka.

Tipéři jasně věří českému týmu, jeho vítězství očekává 98 % sázkařů. Na remízu jde 1 % sázek a na výhru Kuvajtu pouhé 1 %.

„Naprostá většina vkladů míří na vítězství domácích. Na remízu nebo výhru Kuvajtu evidujeme jen pár tiketů. Sázkaři jsou si jistí, že se v zápase jasně projeví kvalita českého týmu," uvádí Markéta Světlíková, mluvčí Chance.

Kuvajt je v žebříčku FIFA až ve druhé stovce, lépe jsou na tom i Šalamounovy ostrovy. Českému týmu sice chybí Patrik Schick nebo Adam Hložek, ale i tak jde do zápasu s výkonnými hráči. Tipéři hodně sázejí, že národní tým přehraje soupeře minimálně o dva góly, často se sází také na výsledek zápasu a počet gólů. Tady sázkaři ukazují na výhru Čechů o více než 2 góly, na což je vypsaný kurz 1,48:1.

Reklama

Související témata: